Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η Ώρα της Γης


Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Νιγρίτας συμμετέχει στην Ώρα της Γης, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κινήματα υπέρ ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.
Η ιδέα για την Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στην Αυστραλία και στέφθηκε αμέσως με επιτυχία καθώς συμμετείχαν 2.000.000 άνθρωποι. Στόχος ήταν η αντίδραση στην αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις - αλλά και στην ατολμία των παγκόσμιων ηγετών για λήψη δραστικών αποφάσεων στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
Έκτοτε η Ώρα της Γης εξαπλώθηκε παγκόσμια, με αποτέλεσμα το 2009 να συμμετέχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε 88 χώρες.
Εκτός από το βαθιά συμβολικό χαρακτήρα της Ώρας της Γης, η συμμετοχή σε αυτή τη δράση έχει και πρακτικό αποτέλεσμα : Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από το WWF Ελλάδος,το 2009 συμμετείχαν στη χώρα μας 489 Δήμοι και κοινότητες, 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, ήταν να μειωθεί κατά τη διάρκεια εκείνης της ώρας η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Για να μη ξαναδείξουν οι δορυφόροι μας φωτογραφίες υπέρμετρα φωτισμένων κρατών και υπέρμετρης σπατάλης φυσικών πόρων, ενωνόμαστε όλοι με τη φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων και σβήνουμε το φως!
Το Σάββατο 27 Μαρτίου από τις 20.30 έως τις 21.30 θα σβήσουν όλα τα φώτα των δημοτικών κτιρίων αλλά και των κεντρικών δρόμων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Νιγρίτας, ενώ καλούμε και όλους τους δημότες να πάρουν και αυτοί δυναμικά μέρος σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών και των μαγαζιών τους!
Δηλώστε συμμετοχή κι εσείς στην ειδική σελίδα που δημιούργησε ο Δήμος μας http://www.wwf.gr/earthhour/nigrita

Δεν υπάρχουν σχόλια: