Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση άμεσου ενδιαφέροντος για τα Αρχαιολογικά θέματα του νομού μας οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών σε συνεργασία με την ΚΗ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τη ΝΕΠΟΣ και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
Η εκδήλωση με θέμα "Διαχείρηση Αρχαιολογικών Χώρων και Πολίτες" και ομιλητή τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 στις 20.30 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών.
Βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων.
Μερικά από τα σημαντικά αρχαιολογικά ζητήματα που ενδιαφέρουν το νομό Σερρών είναι η ανασκαφή του Αρχαίου Θέατρου Αμφίπολης, η ενοποίηση των αρχείων και συλλογών, των αρχαιολογικών ευρημάτων του Νομού, η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αμφίπολης, η δημιουργία νέου αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών, η δημιουργία του Αρχαιολογικού περιβαλλοντικού Πάρκου της Αμφίπολης, η επέκταση του ανασκαφικού έργου και η ανάδειξη και άλλων αρχαιολογικών χώρων όπως αυτών της Τερπνής, του Ν. Σκοπού, της Ζίχνης αλλά και η διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη του Βυζαντινού τείχους της Ακρόπολης των Σερρών, των Οθωμανικών Μνημείων κ.ά.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της κίνησης πολιτών "Διάζωμα" κ. Σταύρος Μπένος και τα μέλη του Δ.Σ Γιώργος Κουρουπός μουσικός, Χρήστος Λάζος συγγραφέας και Κλεοπάτρα Δίγκα εικαστικός.
Επίσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησ Σερρών και η ΝΕΠΟΣ καλούν τιςς φίλες και τους φίλους που ενδιαφέρονται για την προσπάθεια διάσωσης και ανασκαφής του Αρχαίου Θέατρου Αμφίπολης το Σάβατο 20 Μαρτίου στις 11.00 π.μ στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort, σε συνάντηση Ενημέρωσης και διαλόγου με το "Διάζωμα".
Ο Πρόεδρος του "Διαζώματος" κ. Σταύρος Μπένος Θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της κίνησης και τις ενέργειες για την Διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: