Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", συμπληρώνοντας 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, θέλει να συνδεθεί με την αναβάθμιση της Παιδείας, θεσμοθετόντας το "Φεστιβάλ Παιδείας" για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και την καθιέρωσή του ως ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά γεγονότα στην Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προσπαθώντας να καλύψει όλο το φάσμα της Παιδείας, απευθύνεται σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αρχικά από την Ελλάδα και στη συνέχεια από το εξωτερικό. Η διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι 2 ημέρες, ενώ στο πλαίσιό του θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες , παρουσιάσεις, κ.λ.π) με σκοπό την προσέλκυση χιλιάδων ενδιαφερομένων.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ημέρα 1η : Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ 1 : "Το σχολείο του μέλλοντος" . Ώρες : 12.00 - 13.30
Ο Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ηλεκτρονικής Μάθησης, Διευθύνων Σύμβουλος της Human Asset Α.Ε Δημήτριος Τόλης και ο Γιώργος Κυριακίδης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, Ειδικός Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, θα αναλύσουν τις δυνατότητες βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την ημερίδα θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" , Χριστίνα Ταχιάου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ : " Η προοπτική της Θεσσαλονίκης ως πανεμιστημιούπολη των Βαλκανίων". Ώρες : 18.30 - 21.00

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο Βασίλειος Παπαγεωργίου, Ομότιμος καθηγητής-τ. κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και επίτιμος Δρ. Ιατρικής του Α.Π.Θ., ο Νικόλαος Μακρής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας, (2002-05) καθηγητής University of California at Berkeley, η Άρτεμις Ζενέτου, Διευθύνουσα σύμβουλος, ιδρύματος Fulbright, ο Δημήτριος Νανόπουλος, Ακαδημαϊκός-διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής στην Έδρα Mitchell/Heep Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστημίου A & M του Τέξας, η Ελένη Γλύκαντζη Αρβελέρ, Πρύτανης Πανεπιστημίου Σορβόννης, ο Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου και ο Μιχάλης Παντούλας, Πρόεδρος Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας, θα εξετάσουν τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης να γίνει κέντρο σπουδών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και όχι μόνο. Την ημερίδα θα συντονίσει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Ημέρα 2η: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ 2: «Σπουδάζω τα θέλω μου»

Α. «Σπουδάζω τα θέλω μου σε ΑΕΙ & ΤΕΙ. Τα μυστικά αποτελεσματικής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου» - Ώρες: 11:00 – 13:30

Ο Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Μάνθος, ο Ηλίας Κουσκουβέλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονία, ο Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, η Αλεξάνδρα Καππάτου, Παιδοψυχολόγος, ο Χρήστος Αντωνίου, Σύμβουλος Κ.Ε.Σ.Υ.Π. Νεάπολης, υπεύθυνος Σ.Ε.Π. και ο Βαγγέλης Παπαγιάγκου, Σύμβουλος εκπαίδευσης, Δ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θα βοηθήσουν τους μαθητές να προσεγγίσουν ομαλά τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, παρέχοντας πληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες που τους προσφέρονται, ώστε να ακολουθήσουν τον κλάδο σπουδών και το εκπαιδευτικό ίδρυμα που τους ενδιαφέρει άμεσα. Την ημερίδα θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Χριστίνα Ταχιάου.

Β. «Σπουδάζω τα θέλω μου στο εξωτερικό ή σε κολέγιο» - Ώρες: 13:30 – 15:30

Ο Εκπαιδευτικός σύμβουλος, Ιδρύματος Fulbright Δημήτριος Ντούντης, ο Κωστής Γεωργίου, Υπεύθυνος εκπαίδευσης Βρετανικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Ilham Belhabib, Υπεύθυνη πανεπιστημιακής συνεργασίας Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Λυμπουρής, Μορφωτικός σύμβουλος Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Κωνσταντίνος Τσοτσουμάνος, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ένωσης Κολεγίων Ελλάδος, θα βοηθήσουν τους μαθητές να επιλέξουν σωστά τμήμα και πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, παρέχοντας τους το δυνατόν περισσότερες και ποιοτικές πληροφορίες. Επίσης, θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν και κυρίως αυτό της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών που εκδίδουν τα κολέγια. Την ημερίδα θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Χριστίνα Ταχιάου.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τις υπηρεσίες τους.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι η νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον τόπο μας, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Cyta, The American College of Thessaloniki, Anatolia, το ICBS Thessaloniki-Athens-Larissa Business College & το Pinewood, American International School of Thessaloniki. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «HELEXPO» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: