Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τελευταία μέρα σήμερα για το μεγαλύτερο Πολιτιστικό πανηγύρι του Νομού Θεσσαλονίκης. Ένα πολιτιστικό πανηγύρι που τα είχε όλα ...
Πολλά χορευτικά τμήματα με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, χορωδίες, θεατρικά σχήματα, παρουσιάσεις και πάρα πολύ κόσμο.
Βέβαια δεν έλειψε και το ... μπουρίνι που είναι συνδεδεμένο με τα περίπτερα της Έκθεσης βιβλίου που προηγήθηκε.
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει, όπως πάντα, με δικό του περίπτερο κάνοντας ακόμη πιο γνωστή την Τερπνή στο ευρύ κοινό. Υπήρξαν συγκινητικές στιγμές από την επίσκεψη πολλών τερπνιωτών και ανθρώπων που συνδέονται με την Τερπνή. Άνθρωποι που γεννήθηκαν ή πέρασαν τα πρώτα τους χρόνια στην Τερπνή, αναγκασμένοι να ζουν μέσα στη ζούγκλα της μεγαλούπολης, ξαναθυμήθηκαν, νοστάλγησαν και έδειξαν με κάθε τρόπο την ιδιαίτερη αγάπη τους για το χωριό μας.
Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός που έκανε το περίπτερό μας πόλο έλξης για όλο τον κόσμο και προκάλεσε ... συνωστισμό ήταν το τερπνιώτικο τσίπουρο και τα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου και προσφερόταν στον κόσμο. Πολλοί δοκίμασαν το ξακουστό τερπνιώτικο τσίπουρο, την "κουλουμπαρίνα", τα "μιλτζιανούδια" και τα "κουλουκθούδια" στου σινί καί όλοι είχαν κατι καλό να πουν.

Σήμερα κλείνει η αυλαία αυτού του σημαντικού Πολιτιστικού γεγονότος για την Θεσσαλονίκη. Να ευχηθούμε να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός γιατί πραγματικά τον έχουμε ανάγκη. Μας φέρνει όλους (Σύλλογοι, Φορείς και κόσμο) πιο κοντά. Γνωρίζουμε την παράδοση και τον πλούσιο Πολιτισμό μας , που πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: