Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ" ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ... ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ


 Ημέρα του Λαζάρου σήμερα και ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης , το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Μ.Κ.Ο Τέχνη Ζωής, αναβιώνοντας το έθιμο του Λαζαρου με τις "Λαζαρίνες", στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης.





Από νωρίς στην αίθουσα του Συλλόγου ο συμπατριώτης μας Κώστας Κουρκουλάκης και μέλη του Συλλόγου ανθοστόλισαν τα
καλαθάκια των παιδιών που θα τραγουδούσαν και θα χόρευαν αναβιώνοντας το έθιμο του Λαζάρου.





Η συνάντηση των παιδιών με τους γονείς τους έγινε στον περίβολο του ναού της Αγίας Σοφίας όπου και ντύθηκαν "Λαζαρίνες".







Ακολούθως στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο , κατάμεστο από κόσμο, τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν το ¨ Λάζαρο" αναβιώνοντας το έθιμο το οποίο σε πολλούς έφερε νοσταλγικές αναμνήσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Η εμφάνιση των παιδιών ήταν πολύ όμορφη, ήταν ένα μπουκέτο όμορφων λουλουδιών με τα πολύχρωμα ρούχα τους και τα στολισμένα καλαθάκια και απέσπασαν δίκαια το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Ήταν μία όμορφη εκδήλωση.
Ο χορός τους τα τραγούδια τους αποτέλεσαν μία ξεχωριστή γιορτή της Άνοιξης. Μία γιορτή που μας βγάζει από τη θλίψη της Σαρακοστής και μας προετοιμάζει να υποδεχθούμε την Ανάσταση του Κυρίου.

















ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Σχετικά video θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αργότερα ....




Το σχετικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στον κόσμο και τον ενημέρωνε σχετικά με το έθιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: