Κυριακή 21 Απριλίου 2013

600 μαθητές φύτεψαν λουλούδια και αρωματικά φυτά


Εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου και Δημοτικών σχολείων συμμετείχαν την Πέμπτη στην οικολογική δράση που διοργάνωσε η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Αστικού Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα περισσότεροι από 600 μαθητές του 1ου , 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Γυμνασίου Τριανδρίας φύτεψαν στον αύλειο χώρο του σχολείου τους εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά τα οποία διατέθηκαν από τα φυτώρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα φυτά υιοθετήθηκαν από τους μαθητές που τα φύτεψαν οι οποίοι θα τα ποτίζουν και θα αναλάβουν την φροντίδα τους.
Επιπλέον στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στελέχη της υπηρεσίας Ανακύκλωσης διένειμαν έντυπο υλικό και ενημέρωσαν τους μαθητές όλων των σχολείων για την ανακύκλωση και τα οφέλη της. Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις και στις υπόλοιπες πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: