Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ"


Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγχωριανού μας Νίκου Πασχαλούδη "Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ . Η ζωή στο αγροτικό περιβάλλον της Νιγρίτας και των χωριών της Βισαλτίας", από τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων "Αθανάσιος Κασιακόγιας" του Δημοτικού Μεγάρου Νιγρίτας, μίλησαν για το βιβλίο ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης , η φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας κα Μαρία Παπαϊωάννου - Σταμπουλή και ο συγγραφέας Νίκος Πασχαλούδης.






Με πολύ κολακευτικά λόγια οι παρουσιαστές του βιβλίου αναφέρθηκαν σ΄ αυτό και τόνισαν τη μεγάλη συμβολή του συγγραφέα στην διάσωση και διατήρηση της πλούσιας τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από την πλευρά του ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του στη νέα του συγγραφική δουλειά.




Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Αδάμ Σταμπουλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτνών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κατσικαρίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Αλέκος Τσελεπής, εκ των συνεκδοτών του βιβλίου.

Στην παρουσίαση συμμετείχε και η χορωδία του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Βισαλτίας, με διευθυντή τον κ. Αστέριο Γούναρη.


Την όλη εκδήλωση παρουσίασε άψογα ο π. Δήμαρχος Νιγρίτας, καθ. ΤΕΙ Σερρών κ. Δημήτρης Δάπης, ο οποίος ήταν και ο κύριος συντονιστής και πρωτεργάτης της έκδοσης του βιβλίου.

Παραβρέθηκαν ο ευεργέτης του χωριού μας κ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρούπης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων κ. Κοκόζηλας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νούλης, φορείς του δήμου Βισαλτίας και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: