Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης διοργανώνουν τον δευτέρου κύκλο διαλέξεων των «ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ» με τον ψυχίατρο Μιχάλη Σωτηρίου με γενικό τίτλο: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
Στον δεύτερο κύκλο των ψηφίδων ψυχολογίας, Οκτώβριος 2011-Μάιος 2012, θα γίνει η παρουσίαση της προσέγγισης των αισθημάτων, συναισθημάτων, συναισθηματικής διάθεσης, μέσα από τις θεωρητικές και επιστημονικές γνώσεις της εποχής μας, ...συμβάλλοντας στην διεύρυνση των επιδεξιοτήτων αυτογνωσίας, ετερογνωσίας και διαχείρισης των συναισθημάτων.
Αν και οι λέξεις αίσθηση/αισθήματα (feeling) και συναίσθημα (affect) συνήθως χρησιμοποιούνται σαν ίδιες είναι σημαντικό να διακρίνουμε το συναίσθημα (affect) από τα αισθήματα (feelings) και τη συναισθηματική διάθεση (emotions).

1η Διάλεξη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Στη διάλεξη αυτή θα διευκρινιστούν οι εννοιολογικές ασάφειες και αλληλοεπικαλύψεις που συνήθως υπάρχουν στον όρο συναισθήματα (αίσθηση/ αισθήματα, συναισθήματα, συναισθηματικές διαθέσεις), θα παρουσιαστούν οι βιολογικοί και ψυχολογικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται στη δημιουργία των συναισθημάτων και συμβάλλουν στις διαπροσωπικές σχέσεις και την κοινωνική δικτύωση. Θα προβληθούν, επίσης, νεότερα δεδομένα για τα συναισθήματα, που προέρχονται από το χώρο των νευροεπιστημών και της τεχνολογίας.

Εισηγητής ο ψυχίατρος κ. Μιχάλης Σωτηρίου
Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής», Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, 8.00 μ.μ.
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: