Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Διαχείριση πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                              

Νιγρίτα, 30/9/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
¨ Συνάντηση εργασίας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος διαχείρισης πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών ¨

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου (αριθ. 2G-MED09-015) με τίτλο,
" ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΚΤΩΝ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – AGROCHEPACK -", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας MED, ο Δήμος Βισαλτίας διοργανώνει συνάντηση εργασίας  στις 4/10/2011 στη Νιγρίτα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος AGROCHEPACK και σύντομη περιγραφή της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος διαχείρισης των πλαστικών περιεκτών των αγροχημικών στο Δήμο Βισαλτίας. Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη στον πιλοτικό σταθμό συλλογής των περιεκτών στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Φλάμπουρου, όπου θα γίνουν δοκιμές λειτουργίας του συστήματος και εντοπισμός των πιθανών δυσλειτουργιών.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν :
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής, Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών - Τριμελής ομάδα υπό τον καθηγητή κ. Δημήτριο Μπριασούλη. ( Εταίρος στην υλοποίηση του προγράμματος και Επιστημονικός Συντονιστής ).
  • Επιστημονική ομάδα υποστήριξης του προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας.
  • Ιδιώτες γεωπόνοι (πωλητές των πλαστικών περιεκτών των αγροχημικών)
  • Επιλεγμένη ομάδα αγροτών
  • Τ.Ο.Ε.Β. Νιγρίτας.
  • Τ.Ο.Ε.Β. Στρυμονικού - Δημητριτσίου
Ο Δήμος Βισαλτίας έχει ιδιαίτερο ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς, ως κύριος εταίρος της Πράξης, έχει την ευθύνη της διοικητικής και οικονομικής επίβλεψης, αλλά και του συντονισμού των εργασιών όλων των εταίρων καθ’ όλη τη διάρκειά του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: