Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Η λογοτεχνία στην οθόνη»

Κινηματογραφική Λέσχη 2011-2012

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης διοργανώνουν τον τέταρτο κύκλο της Κινηματογραφικής Λέσχης στο πλαίσιο της οποίας θα προβάλλεται κάθε μήνα μία ταινία το σενάριο της οποίας βασίζεται πάνω σε μυθιστόρημα ή διήγημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τη μεγάλη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις πιο καθοριστικές απολαύσεις του πολιτισμού μας: το βιβλίο και την εικόνα.

Οι προβολές θα γίνονται στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

1η ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 20:00

Ήρεμο Χάος, «Caos Calmo» (Ιταλία)

Από το μυθιστόρημα του Σάντρο Βερονέζε «Ήρεμο χάος».
Σκηνοθεσία: Αντονέλο Γκριμάλντι,
Ηθοποιοί: Νάνι Μορέτι, Βαλέρια Γκολίνο, Ρομάν Πολάνσκι.
2008, διάρκεια 105
............................................................................................

Ο Pietro Paladini είναι 43 χρονών και... χήρος. Ένας άνθρωπος που μέχρι πρότινος είχε μια τέλεια δουλειά, μια γυναίκα που τον αγαπούσε και μια 10χρονη κόρη. Ώσπου μια μέρα, ενώ αυτός σώζει τη ζωή μιας άγνωστης γυναίκας, η σύζυγός του Lara πεθαίνει ξαφνικά.

Ο χαμός της Lara φέρνει τον Pietro σε μια κατάσταση... ήρεμου χάους. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Pietro θα πάει την κόρη του Claudia στο σχολείο και από τότε η ζωή του θα πάρει άλλη τροπή.

Αρχίζει να περνάει τις μέρες του στο παγκάκι έξω από το σχολείο της κόρης του σε μια προσπάθεια να είναι συνέχεια κοντά της.

Συνετός, ευφυής, σκεπτικιστής, εγκάρδιος και απρόβλεπτος, ο Pietro είναι ο άνθρωπος που ψάχνει την πορεία του προς την “ανάκαμψη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: