Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Βαλκανική ΠΛΑΤΕΙΑ. Δήμος Νεάπολης

Από 31/8 έως 6/9 2010

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος του καλοκαιριού, ολόκληρη η Νεάπολη μεταβάλλεται σε μία γιορτινή πλατεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά των Βαλκανίων.
Πλημμυρίζει από καλλιτέχνες που καλύπτουν όλο το φάσμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με γνώμονα την ποιότητα και την αντιπροσώπευση όσο το δυνατόν περισσότερων τρόπων έκφρασης της βαλκανικής κουλτούρας. Πίσω όμως από όλες τις εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές και όχι μόνο, υπάρχει η ελπίδα μας για το μέλλον, ο πόθος μας για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη γειτονικών λαών με κοινή - και πολλές φορές όχι ανέφελη - ιστορική διαδρομή.
Από την έναρξη στα Συμμαχικά Κοιμητήρια και σε κάθε γωνιά της Νεάπολης, μία σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου συγκεντρώνει την κοινή αγωνία για το μέλλον και αποτελεί ένα παλλόμενο σημείο συνάντησης εικόνων και λόγων, ανθρώπων και παραδόσεων, παρελθόντος και παρόντος.
Ευχόμαστε να περάσετε καλά και να απολαύσετε όλο το
πρόγραμμα της φετινής Βαλκανικής Πλατείας.
Ναθαναήλ Λαδόπουλος
Δήμαρχος Νεάπολης


31/8 ΔΕΥΤΕΡΑ
9 μ.μ Συμμαχικά κοιμητήρια οδού Λαγκαδά

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με προσκεκλημένους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες απ’ όλα τα Βαλκάνια
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συνθέτες μας, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελοποίηση της ποίησης, δίνοντάς μας έργα υψηλής αισθητικής και μεγάλης απήχησης, που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει.
Φωτεινή Δάρρα


Συνοδοιπόρος και ερμηνεύτρια των μεγάλων του έργων και τραγουδιών, τα τελευταία χρόνια, η Φωτεινή Δάρρα μοιράζεται με τον Δ. Παπαδημητρίου μεγάλες επιτυχίες τόσο στην
Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα θα συναντηθούν στα Συμμαχικά σε μια συναυλία γεμάτη ποίηση και μελωδία.









1/9 TΡΙΤΗ
8.00 μ.μ. Skamba

Φολκλορικό συγκρότημα από το Elbasan της Κεντρικής Αλβανίας
9.00 μ.μ Ταξίδι στο Ελληνικό Τραγούδι
Με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ένα ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι θα είναι η συναυλία μας.
Μια αξιόλογη δουλειά από τους μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης υπό τη διεύθυνση του
αρχιμουσικού και διευθυντή Βασιλείου Μπουλούση.

10 μ.μ Dilek Koc
από την Τουρκία
Γεννήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Έκανε τις σπουδές της στη Βυζαντινή Μουσική. Συνεργάζεται δισκογραφικά σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι.
Συμμετείχε σε συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε διάφορες εκδηλώσεις με τους Βασίλη Λέκκα, Παντελή Θαλασσινό, Ανδρέα Καρακότα. Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά περιέχει παραδοσιακά τραγούδια από την κοινή παράδοση Ελλήνων και Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: