Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

9η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ

Με μία ολιγοήμερη απουσία λόγω εκδηλώσεων και ... καύσωνα επανερχόμαστε.
Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά η συνάντηση των απανταχού Τερπνιωτών με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου, που φέτος ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια δράσης , κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς του Συλλόγου μας.
Η προσέλευση του κόσμου, ιδιαίτερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου, ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές για πολλούς και διαφόρους λόγους (ημερομηνία, καύσωνας που οδήγησε πολλούς στις κοντινές παραλίες, πένθος και βέβαια η υπάρχουσα οικονομική κρίση έγινε αισθητή).
Παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Σύλλογος.
Την παραμονή 15 Αυγούστου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου. Στην συνέχεια χόρεψε παραδοσιακούς χορούς το υπέροχο , πολυπληθές, χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικόκλειας το οποίοο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκομένων και τα θετικότατα σχόλιά τους. Παράλληλα προβαλλόταν βίντεο DVD με την 30χρονη πορεία του Συλλόγου μας. Ακολούθησε γλέντι για όλο τον κόσμο με τα παραδοσιακά Νταούλια και ζουρνάδες.
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου, μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε ομιλία - ενημέρωση για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής από τον αρχαιοφύλακα κ. Λιούμπα Γιάννη ο οποίος αντικατέστησε την αρχαιολόγο κ. Περιστέρη που για .... υπηρεσιακούς λόγους δεν μπορούσε να παραστεί, καθώς επίσης και από την Δήμαρχο Νιγρίτας κα Αγγελική Μήκα σχετικά με την πορεία των απαλωτριώσεων. Στη συνέχεια χόρεψε το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας και ακολούθησε γλέντι με την παραδοσιακή λαϊκή ορχήστρα " Αρμονία των αντιθέτων " του συγχωριανού μας Παναγιώτη Κεραμυδά. Παράλληλα λειτούργησε υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής όπου τα παιδιά "ζωγράφισαν το χωριό μας" με υπεύθυνη την συγχωριανή μας δασκάλα Λίνα Κ. Σπυρούδη. Επίσης και τις δύο μέρες λειτούργησε Εκθεση φωτογραφίας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου.
Τις εκδηλώσεις έκλεισαν όπως πάντα οι αγώνες σκοποβολής με νικητές 1) Σκοπευτής από τα Καλά Δένδρα 2) Καραγιάννης από την Νιγρίτα, 3) Κουβαλάκης από τη Νιγρίτα, 4) Παπίκας Βάιος από το χωριό μας, 5) Βλαχοδήμος Κων/νος από το χωριό μας.
Στους 3 πρώτους ο Σύλλογος πρόσφερε κύπελα και στους 10 πρώτους μετάλια και διπλώματα.



























Σχετικά video μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ και εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να ξέρουμε τι σας φταίει πάντως αυτή δεν ήταν συνάντηση απανταχού να ξέρετε. Δέστε το. Όταν αποφασίζετε να κάνετε μια εκδήλωση στο χωριό σκεφτείτε την καλύτερα. Μην υποτιμάτε τον κόσμο. Έχει κρίση σωστή. Δε χρειάζεται να κάνετε μια εκδήλωση για να την κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχαν και κατι λαχεία...ποιος αριθμός κερδίζει τελικά και τι; Δεν είναι δύσκολο να αναρτήσετε τον κατάλογο, εκτός αν...