Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Για 8η συνεχή χρονιά η "Φλογα της Αγάπης" περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι Σύλλογοι μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ενεργοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της σημαντικότερης δράσης που δύναται να επικοινωνήσει το μήνυμά μας σε ακόμα περισσότερο κόσμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών Αιμοδοτών.

Όλη η Ελλάδα αυτόν τον καιρό μετατρέπεται σε ένα στίβο όπου τα μέλη μας και οι λαμπαδηδρόμοι δίνουν έναν αγώνα δρόμου για να πείσουν τους συνανθρώπους μας για την ανάγκη να γίνουν και αυτοί εθελοντές αιμοδότες.

Και τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα! Η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας και στην τελετή έναρξης ήταν σημαντική και σημαδιακή. Ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το θεσμό, φώναξε δυνατά την πίστη του στο μήνυμα που φέρει και ο απόηχος αυτής της τελετής θα διαρκέσει για πολύ ακόμα!

Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδας στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η “Φλόγα της Αγάπης” για να την παραλάβει ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και αθλητικογράφος, Γιώργος Λιμνιάτης. Κατόπιν τη μετέφερε με συνοδεία Ναυτοπροσκόπων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να ανάψει το βωμό σε μια συγκινητική εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Θαλασσαιμικών Ελλάδος και Κύπρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Δ.Σ. της Τεχνόπολις, εκπροσώπων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και άλλων τοπικών παραγόντων.

Ο σκοπός της Λαμπαδηδρομίας ως θεσμού εξ αρχής ήταν να συμπαρασύρει όσο περισσότερο κόσμο βρει στο διάβα της και να στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ανυπολόγιστη σε αυτόν τον σκοπό ήταν η συμβολή των περίπου 60 μοτοσικλετιστών της λέσχης www.hayabusa.gr, οι οποίοι παρέλαβαν σε εορταστικό κλίμα την φλόγα με το πέρας της τελετής και την περιέφεραν στο κέντρο της Αθήνας. Κατόπιν την οδήγησαν στην Κόρινθο για να την παραδώσουν σε μοτοσικλετιστές του Ξυλοκάστρου, που θα την οδηγούσαν πίσω στην ιστορική αφετηρία του θεσμού. Ο ήχος από τις δεκάδες μοτοσικλέτες, ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και των παρευρισκόμενων και η ενθουσιώδης υποδοχή του κοινού έδωσαν το στίγμα για τη συνέχεια της Λαμπαδηδρομίας τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και για τη συνέχεια της Λαμπαδηδρομίας ως θεσμού τα επόμενα χρόνια.

Αγαπητοί φίλοι,

Η σημασία της Λαμπαδηδρομίας είναι δεδομένη, καθώς είναι ένας θεσμός που δύναται να φέρει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλο ένα δεδομένο είναι πως τα αποτελέσματα της Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με το εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα θα είναι πάντα αντάξια και ανάλογα της σημασίας και της σοβαρότητας με την οποία την αντιμετωπίζουμε, ο καθένας στο τόπο του και όλοι μαζί συνολικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΑ πιστεύει βαθύτατα στη συμβολή αυτού του θεσμού στην εξάπλωση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσβλέπει στην ανεκτίμητη συνεργασία των ΣΕΑ όλης της χώρας.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη συμβολή των χορηγών μας, της ΟΠΑΠ ΑΕ, της ATTICAGroupκαι της NISSANΜπάσδελης.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας, την ΕΡΤ και τον ROCKHARadio και τα επαρχιακά ΜΜΕ για την προβολή της Λαμπαδηδρομίας μας καθώς και τους Υποστηρικτές όλης αυτής της προσπάθειας, την εταιρεία ΒΙΚΟΣ, την Ελληνική Αστυνομία, το Ε.Κ.Α.Β., την οδική βοήθεια της Interamericanκαι την Μοτολέσχη Hayabusa.

Ας εκμεταλλευτούμε όλοι αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για να διαδώσουμε το μήνυμα μας και να κάνουμε γνωστά τα θέματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Σας παραδίδουμε τη φλόγα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Η ελπίδα μπορεί να υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας Στυλιανός Αθ. Νικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: