Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΙΚΟ CINE – PARTY «Grooving Suckerpunch»

Διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικής και Κινηματογράφου,το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21.00 στην Αποθήκη 9 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ένα το οπτικοακουστικό cine – party «Grooving Suckerpunch» από την Καλλιτεχνική Ομάδα «The Groovy Movie project». Χειρισμός media server - Δημήτριος Αδάμ, DJ - Νίκος Συμεωνίδης.

   Αντιπροσωπευτικές σκηνές και στιγμιότυπα παρμένα απο την κινηματογραφική ταινία Sucker Punch (2011, directed by Zack Snyder) αποδεσμεύονται απο τα χρονικά πλαίσια που έθεσε ο σκηνοθέτης της, και αποστασιοποιούνται το «φυσικό» τους ηχητικό και μουσικό υλικό.
Οι απομονωμένες βουβές σκηνές, με τη χρήση media server, και ενός projector, προβάλλονται και υφίστανται ψηφιακή επεξεργασία ζωντανά επί σκηνής. Η καταιγιστική εναλλαγή των επιλεγμένων αποσπασμάτων καθώς και τα σχήματα και χρώματα που προκύπτουν από την επεξεργασία, συνοδεύονται ζωντανά από μουσικές επιλογές και μίξεις κομματιών προερχόμενων από το χώρο της δισκογραφίας της σύγχρονης ρυθμικής ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και πρωτότυπων συνθέσεων.
Πρόκειται για έναν οπτικοακουστικό «προετοιμασμένο» αυτοσχεδιασμό που θέλει να ταξιδέψει τον ακροατή από το δέος της κινηματογραφικής υπέρβασης στη λύτρωση που έρχεται μέσα από το «θρασύ» ρυθμικό ηχητικό υλικό.
Θα μπορούσα να περιγραφεί σαν ένα remix κινηματογράφου και μουσικής. Μία αίσθηση κινηματογράφου μέσα σε club ή αν προτιμάτε, μια αίσθηση club στον κινηματογράφο.
Το έργο παρουσιάζεται ζωντανά από τους: Δημήτρη Αδάμ που χειρίζεται τον media server και τον Νίκο Συμεωνίδη στο ρόλο του «DJ». Συνεργάζονται πιλοτικά, από το Φεβρουάριο του 2012 για τη δημιουργία παρόμοιου υλικού, με την επωνυμία «The Groovy Movie Project».
Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: