Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Το δέντρο μου στη Νέα Παραλία»

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα

Μέσα από μια συμβολική χειρονομία προσφοράς πόρων, πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων περιοχών εντός και εκτός Ελλάδας, προσφέρουν, φυτεύουν και υιοθετούν ένα ή περισσότερα δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας.
Αφιερώνουν ένα δέντρο σε συγγενή, φίλο, σύντροφο, στη μνήμη κάποιου που «έφυγε», σε ένα παιδί για να το βλέπει να μεγαλώνουν μαζί…
Φυτεύουν 88 νέα δέντρα σε ένα δημόσιο χώρο σηματοδοτώντας την ενεργό συμμετοχή και την πεποίθηση ότι η ευθύνη διαχείρισης των κοινών της πόλης επιμερίζεται σε όλους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές.
Εγκαινιάζοντας τη συλλογική τους δράση οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία αντικατάστασης 88 δέντρων που ξεράθηκαν στους κήπους της παραλίας. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε εφικτή χάρη στη συνεισφορά πολλών ανθρώπων οι οποίοι υιοθετώντας ένα ή περισσότερα δέντρα ανέλαβαν το κόστος της προμήθειας και της φύτευσής τους.
Η φύτευση των δέντρων θα γίνει με τη βοήθεια εξειδικευμένου συνεργείου, σε συγκεκριμένα σημεία των κήπων της Νέας Παραλίας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.
Στη διάρκεια της δράσης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι χρήστες της νέας παραλίας θα μπορέσουν να ενημερωθούν σχετικά με τους σκοπούς και τη δράση του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: