Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

Δελτίο Τύπου
«Η νέα παιδική βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, ανοίγει τις πόρτες της και  ξανασυστήνεται!» 
Τη Δευτέρα στις 12 και Τρίτη στις 13 Νοέμβρη, (κοντοζυγώνουν οι μέρες), στον 1ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, θα «φυτρώσει» ένας λόφος. Τι θα φιλοξενήσει; Για δύο συνεχόμενες ημέρες, θα γίνει το επίκεντρο πολλών δημιουργικών και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά.  Το νέο παιδικό τμήμα θα ανοίξει τις πόρτες του από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα προσφέρει: διηγήσεις, θέατρο, κινηματογράφο, παιχνίδι και εξερεύνηση. Κάποια παιχνίδια θα τα παίξουμε και με παιδιά από τη Θεσσαλονίκη! Θα χρησιμοποιήσουμε τη «λοφο-τηλεόραση», που έχει τη δυνατότητα να μηδενίζει την απόσταση! Όσοι είστε περίεργοι και θέλετε να μας δείτε από κοντά, προσέλθετε!
Το διήμερο, ο «μαραθώνιος» δράσεων, όπως μας αρέσει να λέμε, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 7 ακόμη βιβλιοθήκες της Βορείου Ελλάδος: τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς και τις δημοτικές παιδικές Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Παιδικές Βιβλιοθήκες Άνω Πόλης, Ξηροκρήνης, Ορέστου) και Καλαμαριάς  (Δανιηλίδειος Βιβλιοθήκη). Η ανακαίνιση των παιδικών τμημάτων έγινε στα πλαίσια του FutureLibrary χάρις στη γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ελάτε λοιπόν να γιορτάσουμε το νέο ξεκίνημα!
Παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα αναλυτικά. Υπάρχουν δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία και δράσεις ανοιχτές προς όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή δωρεάν. Τι πρέπει να κάνετε; Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης (Δευτ.-Παρ. 8:00-2:15, Δευτ. και Πέμπ. και το απόγευμα 6:30- 8:15 και Σάββατο 8:00- 1:45), στον 2ο όροφο του κτιρίου της βιβλιοθήκης, μπορείτε να μας επισκέπτεστε και να δηλώνετε συμμετοχή στη δράση που σας ενδιαφέρει. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, απλώς απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το μόνο που ζητάμε από εσάς, είναι καλή διάθεση και χαμόγελο.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της βιβλιοθήκης http://www.serrelib.gr όπου θα βρείτε το πρόγραμμα του μαραθώνιου δράσεων στις ανακοινώσεις ή στο site του futurelibrary http://2012.futurelibrary.gr/site/. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του συντονισμού την κ. Μαρία Βραχλιώτου στο τηλέφωνο 23210.98550 και στο email maria@serrelib.gr.
 Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012
10.00-12.00 | Πικ-νικ στο λόφο
Μαζί με το σύλλογο ‘Σερραίες μανούλες’ θα κάνουμε δημιουργικό πικνίκ στο λόφο της παιδικής μας Βιβλιοθήκης. Με τη Νίκη Παπάζογλου, τη Μαρία Κοσιτζή και την Ελένη Τάτσιου. Για παιδιά 3-5 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.

12.00-14.00 | Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της βιβλιοθήκης
Παιχνίδι γνωριμίας και εξερεύνησης της Βιβλιοθήκης. Με τη Μαρία Βραχλιώτου και τη Ντίνα Τρέντου. Για τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.

17.00-18.30 | Κουκλοθεατρική παράσταση
«Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του», από το ομότιτλο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, θα μας επισκεφτεί στη Βιβλιοθήκη! Ελάτε να το βοηθήσουμε να αγαπήσει τον εαυτό του. Μια παιδική παράσταση ομάδας κουκλοθέατρου του Ομίλου Ορφέα Σερρών. Με τη Βάσω Ψυρρούκα, τη Φαίη Ναούμ και το Δημήτρη Μιγγιάνη. Για παιδιά από 6 ετών. Χωρίς προεγγραφή.
18.30-21.00 | Με το αγαπημένο μου λούτρινο ζωάκι, στη Βιβλιοθήκη
Αυτή τη φορά δε θα έρθετε στη Βιβλιοθήκη μόνο με τη μαμά και τον μπαμπά, αλλά θα φέρετε μαζί σας και το αγαπημένο σας λούτρινο ζωάκι. Θα διαβάσουμε μια χαλαρωτική ιστορία, θα πιούμε το γαλατάκι μας και θα βάλουμε τα ζωάκια μας για ύπνο! Τι κάνουν όμως οι χνουδωτοί μας φίλοι, όταν τα φώτα της Βιβλιοθήκης σβήσουν; Αν θέλετε να μάθετε, ελάτε στην παρέα μας! Με τη Μαρία Βραχλιώτου και τη Ντίνα Τρέντου. Για παιδιά 3-6 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
Στη Βιβλιοθήκη θα λειτουργούν επίσης
Έκθεση εικαστικών έργων που δημιούργησαν παιδιά κατά την καλοκαιρινή καμπάνια “Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη”, με τη βοήθεια του δημοτικού εικαστικού εργαστηρίου «ΑΡΤΙΟ» και κατά τη διάρκεια της δράσης «Δημιουργούμε τη μικρή μας Βιβλιοθήκη ταξιδεύοντας με παραμύθια από όλο τον κόσμο»
Έκθεση φωτογραφίας με έργα που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά στα πλαίσια της καλοκαιρινής καμπάνιας “Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη” κατά τη διάρκεια της δράσης «Ταξιδεύοντας στη χώρα του φωτός» υπό την καθοδήγηση του κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη.
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012
10.00-12.00 | Φτιάχνουμε τις δικές μας “τηλε-ιστορίες”
Με την τάξη μου στη Βιβλιοθήκη φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία ρίχνοντας τα ζάρια μαζί με φίλους από τη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.
Θα μηδενίσουμε την απόσταση με τρόπο μαγικό! Με τη Μαρία Βραχλιώτου και τη Ντίνα Τρέντου. Για τάξεις ΣΤ΄ Δημοτικού. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
12.00-14.00 | Πικ-νικ στο λόφ
Μαζί με το σύλλογο Σερραίες μανούλες θα κάνουμε δημιουργικό πικνίκ στο λόφο της παιδικής μας Βιβλιοθήκης. Με τη Νίκη Παπάζογλου, τη Μαρία Κοσιτζή και την Ελένη Τάτσιου. Για παιδιά 3-5 ετών και τους γονείς τους. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
14.00-17.00 | Children cinema
Προβολή της παιδικής ταινίας «Το ασχημόπαπο κι εγώ» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης. Μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Δύο ώρες χαλάρωσης και άνεσης στη Βιβλιοθήκη. Για παιδιά από 5 ετών. Χωρίς προεγγραφή.
17.00-18.30 | Ένα σωστό… τηλε-παιχνίδι γνώσεων!
Παιδιά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών παίρνουν μέρος σ’ ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων με παιδιά από την Παιδική Βιβλιοθήκη της Ορέστου στη Θεσσαλονίκη! Ένα δημιουργικό και καινοτόμο παιχνίδι τεχνολογίας! Με τη Μαρία Βραχλιώτου και τη Ντίνα Τρέντου. Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
18.30-19.30 | «Τώρα αυτοσχεδιάζουμε!»
Ελάτε να παρακολουθήσετε ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο από τους Nebus Plus, την πειραματική εφηβική θεατρική ομάδα της Βιβλιοθήκης. Εσείς θα καθορίσετε την αρχή, την πορεία και το τέλος της ιστορίας. Με το Νίκο Τσιώτσο και την Έφη Τζούρη. Για παιδιά κάθε ηλικίας. Χωρίς προεγγραφή.
19.30-21.00 | Πάρτι σε μια χαρούμενη Βιβλιοθήκη με… φαΐ, χορό και τρέλα
Τα παιδιά εξερευνούν το καινούριο παιδικό τμήμα, διασκεδάζουν και δοκιμάζουν λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια των μαμάδων, με χορό, μουσική και τρέλα! Ελάτε να διασκεδάσουμε! Για παιδιά κάθε ηλικίας. Χωρίς προεγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: