Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Επίσημη επίσκεψη στο Ν. Σερρών θα πραγματοποιήσει από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.
Το πλήρες πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου :
Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή στην Πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα ακολουθήσει προσφώνηση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και αντιφώνηση Μακαριότατου. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Δοξολογία , προσφώνηση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη.
Στις 6.15 θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και θα ψαλλεί Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερω­νύμου Β’.
Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση με θέμα «Η Εκκλησία των Σερρών» στην αίθουσα «Αστέρια» και θα ακολουθήσει μικρά ομιλία.
Την Πέμπτη στις 7 το πρωί θα ψαλλεί  Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της συνά­ξεως των Αγίων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανί­ων Ασωμάτων Δυνάμεων, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερω­νύμου Β’. Θα ακολουθήσει ομιλία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου και αμέσως μετά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.
Στη συνέχεια (στις 12 το μεσημέρι) θα γίνει Αγιασμός εγκαινίων του νέου Κεντρικού Μητροπολιτικού Συσσιτίου «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών, υπό του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου.
Στις 12.30 ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί το Διοικητήριο Σερρών όπου θα γίνει η ανακήρυξή του ως επιτίμου Δημότη Σερρών και θα πραγματοποιήσει ομιλία.
Το απόγευμα στις 5 θα γίνει η υποδοχή του Μακαριότατου στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργί­ου Νιγρίτας, θα ακολουθήσει Δοξολογία και και στη συνέχεια σύντομη ομιλία. Στις 5.30 αγιασμός Εγκαινίων Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγί­ου Γεωργίου Νιγρίτης.
Θα ακολουθήσει Επίσκεψη του Μακαριότατου στον Ιερόν Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής και στο εργοστάσιο  Fibran Δημ. Αναστασιάδη και τέλεση σύντομου Αγιασμού στο εργοστάσιο.
Στις 7 το απόγευμα ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί  το Δημαρχείο Βισαλτίας όπου θα γίνει η ανακήρυξής του ως επιτίμου Δημότη Βισαλτίας. Θα ακολουθήσει ομιλία Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου.
Την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί το Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών όπου θα τελεσθεί αγιασμός και θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ στις 10.30 θα αναχωρήσει με τη συνοδεία του από τις Σέρρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: