Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

TRIO ZALAS - Συναυλία Κλασσικής Μουσικής στα “ΑΣΤΕΡΙΑ”

    Με μια σπουδαία μουσική εκδήλωση κλείνουν το πολιτιστικό τους πρόγραμμα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.
    Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου  2011 στις  9 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» το μουσικό σχήμα   TRIO ZALAS  θα ερμηνεύσει έργα των Darious Milhaud, Aram llyich Khachaturian, Κωνσταντίνου Παντελίδη, Igor Stravinsky, Gian Carlo Menotti και Joan Albert Amargos
Το Zalas Trio ιδρύθηκε το 2004 από τη βιολονίστα Carlota Amargós, την κλαρινετίστα Beatrix Graf και τον Σερραίο πιανίστα Νίκο Σταυλά, την εποχή που και οι τρείς σπούδαζαν στο Royal College of Music του Λονδίνου.
Μέντοράς τους υπήρξε η Kathron Sturrock, της οποίας η διδασκαλία και υποστήριξη είχε πολύ μεγάλη συμβολή στην εξέλιξή τους ως σύνολο μουσικής δωματίου. Επιπλέον, έχουν δουλέψει με σημνατικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Richard Hosford, Hartmut Rohde, Yonty Solomon, Mark Messenger, καθώς και οι μουσικοί του Verdehr Trio, του σημαντικότερου τρίο σ’αυτόν το συνδυασμό οργάνων στον κόσμο.
Το ρεπερτόριο του Zalas Trio ποικίλει από κλασικά έργα του 20ου αιώνα όπως Η ιστορία του στρατιώτη του Stravinsky και το Contrasts του Bartók μέχρι έργα σύγχρονων συνθετών όπως ο Gian Carlo Menotti, ο Κωνσταντίνος Παντελίδης και ο Joan Albert Amargós, ο οποίος έγραψε το έργο La niña bonita ειδικά για tο Zalas Trio.
Το Zalas Trio έχει δώσει συναυλίες στο Λονδίνο, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Έχουν κληθεί να παίξουν σε φεστιβάλ μεταξύ των οποίων το Festival de Musica Brudieu στο La Seu d'Urgell και το Festival de Cadaques. Τέλος, το 2009 διακρίθηκαν από τον οργανισμό Park Lane Group Young Artists του Λονδίνου και έκαναν ρεσιτάλ σε πολύ σημαντικές αίθουσες του Λονδίνου, όπως το Purcell Room στο Southbank Centre και το Wigmore Hall.
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.   Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: