Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλία για την Ειρήνη από την Κρατική Ορχήστρα

Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Συναυλία για την Ειρήνη από την Κρατική Ορχήστρα Ορχήστρας
στο Μέγαρο Μουσικής
4 πιάνα, 9 πιανίστες, 8 χώρες
Μία ομάδα καλλιτεχνών από την Τουρκία, την Ελλάδα και την Αρμενία, σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα και την Unesco, δημιούργησε το 2001 στο Παρίσι έναν σύνδεσμο με την επωνυμία ADAP (Αssociation des Artistes pour la Paix). Στόχος ήταν η πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων σε παγκόσμια κλίμακα, οι οποίες να διακονούν τόσο την ανάγκη όσο και τη δυνατότητα συμφιλίωσης λαών μεταξύ των οποίων υπάρχουν αντιθέσεις και διαμάχες. Για το λόγο αυτό τα εκάστοτε μουσικά σύνολα θα αποτελούσαν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που προέρχονται από τις χώρες αυτές. Οι δραστηριότητες του Οργανισμού ξεκίνησαν με δύο συναυλίες στη μεγάλη αίθουσα της Unesco στο Παρίσι, το 2003. O Οργανισμός ADAP αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή μας και μια δημιουργική, ζωντανή κοινότητα μουσικών. Παρόλο που μία κεντρική ομάδα συνεργατών παραμένει σταθερή, τα πρόσωπα και η καλλιτεχνική τους ειδίκευση είναι ευέλικτα στοιχεία μιας ανοιχτής ομάδας καλλιτεχνών. Η βασική δομή με την οποία παρουσιάζεται σήμερα ο ADAP είναι ένα σχήμα εννέα πιανιστών (Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Η.Π.Α., Αρμενία, Ιράν) που παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα διαφορετικών συνδυασμών σε ένα, δύο, τρία και τέσσερα πιάνα.
Εννέα εκλεκτοί πιανίστες με ζηλευτή διεθνή καριέρα συναντιούνται επί σκηνής και σχηματίζουν μία πολυεθνική ομάδα (μουσικής) κρούσης για την ειρήνη! Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Τουρκία, από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι (ορισμένοι, μάλιστα, έλκοντας την καταγωγή τους από το μακρινό Ιράν και την Αρμενία), βρίσκουν κοινούς κώδικες έκφρασης μέσα από τη μουσική που τους ενώνει και προβάλλουν το πανανθρώπινο μήνυμά τους για ειρήνη.
Κοντσέρτα του Μπαχ για 1, 2, 3, ακόμη και 4 πιάνα συνθέτουν το πρόγραμμα, που απλώνεται σε δύο μοναδικές συναυλίες στην αρχή της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ψυχαγωγία ουσίας και υψηλής ποιότητας!
Εορταστικές συναυλίες της Κ.Ο.Θ. για την Ειρήνη
Πέμπτη 22 - Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ στο πλαίσιο του προγράμματος "Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι Πολιτισμών" και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Association des Artistes pour la Paix (ADAP).
Διεύθυνση Ορχήστρας: John Georgiadis Πιάνο: Hüseyin Sermet, Κυπριανός Κατσαρής, Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Seta Tanyel, Rüya Taner, David Lively, Nima Sarkechik, Israel Kastoriano, Ramzi Yassa Πρόγραμμα: Johann Sebastian Bach
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για τσέμπαλο Αρ. 4 σε Λα μείζονα, BWV 1055
RüyaTaner, πιάνο
Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για τσέμπαλο σε Ρε μείζονα, BWV 1054
Κυπριανός Κατσαρής, πιάνο
Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για 2 τσέμπαλα σε Ντο ελάσσονα, BWV 1062
David Lively, πιάνο
NimaSarkechik, πιάνο
Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για 2 τσέμπαλα σε Ντο μείζονα, BWV 1061
Ramzi Yassa, πιάνο
Israel Kastoriano, πιάνο
Παρασκευή 23 ΔεκεμβρίουJohann Sebastian Bach Κοντσέρτο για τσέμπαλο Αρ. 1 σε Ρε ελάσσονα, BWV 1052
Hüseyin Sermet, πιάνο
Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για τσέμπαλο Αρ. 5 σε Φα ελάσσονα, BWV 1056
SetaTanyel, πιάνο Johann
Sebastian Bach Κοντσέρτο για 3 τσέμπαλα σε Ρε ελάσσονα, BWV 1063 Seta Tanyel, πιάνο
Rüya Taner, πιάνο
Hüseyin Sermet, πιάνο
Johann Sebastian Bach Κοντσέρτο για 4 τσέμπαλα σε Λα ελάσσονα, BWV 1065
Rüya Taner, πιάνο
Hüseyin Sermet, πιάνο
Κυπριανός Κατσαρής, πιάνο
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, πιάνο
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (μαθητικά-φοιτητικά), 20€, 30€, 40€ Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 895938-9

Δεν υπάρχουν σχόλια: