Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                              

Νιγρίτα, 22/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨ Ολοκλήρωση Συνάντησης εργασίας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος διαχείρισης πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών ¨

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου (αριθ. 2G-MED09-015) με τίτλο,
" ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΚΤΩΝ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – AGROCHEPACK -", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας MED.

Η συνάντηση εργασίας διήρκεσε δύο μέρες (17-18/2/2011), κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να  αναλύσουν :
  • Θέματα προγραμματισμού υλοποίησης του έργου με την καινούργια συντονιστική ομάδα (Γνωριμία, αρμοδιότητες, προγραμματισμός).
  • Θέματα σχεδιασμού του συστήματος διαχείρισης στον διευρυμένο δήμο Βισαλτίας .
  • Θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού του πιλοτικού σταθμού.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πιθανά σημεία υδροληψίας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά την εφαρμογή του πιλοτικού σχεδίου καθώς και στον πιθανό κεντρικό σταθμό συγκέντρωσης και διαλογής των αποβλήτων.

Στη συνάντηση, εκτός από την επιστημονική - τεχνική ομάδα υποστήριξης του προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας, συμμετείχαν:
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής, Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών - Τριμελής ομάδα υπό τον καθηγητή κ. Δημήτριο Μπριασούλη. ( Εταίρος στην υλοποίηση του προγράμματος και Επιστημονικός Συντονιστής )
  • Τ.Ο.Ε.Β. Νιγρίτας
  • Τ.Ο.Ε.Β. Στρυμονικού - Δημητριτσίου
  • Επιλεγμένη ομάδα αγροτών
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις, με τη συμμετοχή των αγροτικών συνεταιρισμών, ιδιωτών γεωπόνων, αγροτών  της περιοχής μας αλλά και φορέων του Νομού μας.
Κοινή πεποίθηση όλων των συμμετοχόντων είναι ότι, στο τέλος του προγράμματος ο Δήμος Βισαλτίας θα έχει αποκτήσει μια σημαντική τεχνογνωσία στη διαχείριση πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών, η οποία ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής για την Ελλάδα και τα λοιπά μεσογειακά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: