Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤΕΡΠΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 98η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ











 Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η Τερπνή γιόρτασε χθες την 98η επέτειο της ιστορικής μάχης στα Πλατανούδια.
Στον ιστορικό χώρο εψάλει επιμνημόσυνος δέηση από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και το Σύλλογό μας και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Αναστασιάδειου Γυμνασίου Τερπνής κ. Πασιάκου Αναστασία η οποία με πολύ παραστατικότητα αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκα τον Φεβρουάριο του 1913 αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις εκείνης της εποχής στα Βαλκάνια.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση στην πλατεία της Τερπνής υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μπάντας Τερπνής. Μετά το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος και το Τοπικό Συμβούλιο Τερπνής δεξιώθηκαν τους επισήμους και το κοινό στην αίθουσα δεξιώσεων της Κοινότητας.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ Λεονταρίδης και Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Μασλαρινός και Μπασδάνης, εκπρόσωποι της Χ Μεραρχίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών,οι τοπικές αρχές και φορείς και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια μεταφέρονται την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνης στην Τούμπα (ώρα 09.30 π.μ) και θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: