Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 103η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο χωριό μας οι εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της μάχης στα «Πλατανούδια».
 
 
 
 
 
 
Στο χώρο διεξαγωγής της μάχης και στο Ηρώο  εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο.
 
 
 
  Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων
 
 
 
 
και κατάθεση στεφάνων από τη δήμαρχο Βισαλτίας κυρία Αγνή Δουβίτσα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, τον εκπρόσωπο της Βουλής κ. Αναστάσιο Μεγαλομύστακα, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γεράκη Δρουμπλή, τον εκπρόσωπο του Στρατού Αντισυνταγματάρχη Αμασιαλίδη Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κ. Ιωάννη Καραμανλή, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Θεόδωρο Τσαμπάζη , τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης
 
 
 
  και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρο Τσελεπή.
 
 
 
 
 
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γκιοβές.  Με ένα σύντομο και μεστό λόγο αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και τόνισε τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελληνικών δυνάμεων.
 Οι εκδηλώσεις στο Ηρώο, ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 
  Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής ενώπιον των Αρχών 
 
 
 
   με τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Τερπνής
 
 
 
  
και  δεξίωση από τη Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα δεξιώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτριος Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας Χρήστος Τριανταφύλλου, οι αντιδήμαρχοι Βισαλτίας Χρήστος Αγγελάκης, Νίκος Πασχαλίδης, Νίκος Καδής και Γιώργος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαράς και η αντιπρόεδρος Σούλα Λουκάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Μιχάλης Τσερβίστας, ,οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχαλάκης Αθανάσιος, Καρατζιάς Θεολόγος , Μπάγκαλας Δημήτριος ,η Πρόεδρος της Τ. Κοινότητος Νικόκλειας κ. Δήμητρα Κοντούδη, όλοι οι Τοπικοί Σύλλογοι και Τερπνιώτες. τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και πολλοί κάτοικοι της Τερπνής.
Το Σύλλογο Τερπνιωτών εκπροσώπησε αντιπροσωπεία από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Τσελεπή, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Νούλη και τον Υπεύθυνο Δ.Σχέσεων Κώστα Θ. Τσίκαλα.
 
 
 
  Και βέβαια μετά το πέρας όλων των εκδηλώσεων το καθιερωμένο Τερπνιώτικο τσιπουράκι στα καφενεία του χωριού .....
 








Δεν υπάρχουν σχόλια: