Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ "ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ" ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με την ευκαιρία της 103ης επετείου της μάχης στα "Πλατανούδια" Τερπνής. 






Το πρωί εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη, στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης Τούμπας.





Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε επιγραμματικά το εκκλησίασμα για την ιστορική μάχη  που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 στο χωριό μας. 








Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου μας.







Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Θ. Τσίκαλας. Με μία καταπληκτική οπτικοακουστική παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την ταραγμένη περίοδο των Βαλκανικών πολέμων, το χρονικό της μάχης και τη σημασία της νίκης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά τη μάχη στα "Πλατανούδια" Τερπνής. Δίκαια ο κ. Τσίκαλας καταχειροκροτήθηκε και έλαβε τα συγχαρητήρια όλων.

Πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για την παρουσίαση:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Ο Πρόεδρος σε μία συμβολική κίνηση χάρισε στον ομιλητή, το σήμα της Αιμοδοσίας αφού είναι υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Π.Ο.Σ.Ε.Α 





Τιμητική πλακέτα απένεμε ο Σύλλογος στην κυρία Βασιλεία Μπουφίδου για την ανεκτίμητη και επί σειρά ετών προσφορά της στις Γιορτές Τσίπουρου Τερπνής. Την πλακέτα απένειμε ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Χρήστος Αγγελάκης.






Ο κ. Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τις λεπτομέρειες που απομένουν για την πλήρη λειτουργία του Γηροκομείου Τερπνής.




Την όλη εκδήλωση διάνθισε η καταπληκτική Χορωδία του Συλλόγου μας , που ερμήνευσε τραγούδια πατριωτικά.



Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και η έκθεση χειροτεχνημάτων του κ. Στέλιου Κουκαρούδη η οποία απέσπασε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.





Για μία ακόμη φορά οι γυναίκες του Συλλόγου μας ετοίμασαν διάφορα "καλούδια" τα οποία προσφέρθηκαν στους καλεσμένους. Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Αναστασιάδης , ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Τσιαπακίδης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων  Θεσ/νίκης κα Βλασκίδου Τζούλια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανδρακιωτών κ. Κερατίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών κ Σίμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών κ. Βαγενάς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος κ. Σαμαράς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών κ. Εμμανουηλίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σερραίων Θεσ/νίκης κ. Χαϊδούτης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χουμνικιωτών κ. Τάτλης,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Καραγιάννη και πλήθος κόσμου
























Δεν υπάρχουν σχόλια: