Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής»


                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η έκθεση «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί
στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής»

Μέχρι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 θα συνεχίσει να λειτουργεί η έκθεση «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα» που οργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από 32 συνολικά λιμάνια του βόρειου Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης, της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κριμαία, Γεωργία)και της Κασπίας Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν).
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής» και ετοιμάζει σειρά δράσεων, στις οποίες εντάσσεται και η εν λόγω έκθεση. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και συμμετέχουν σε αυτό επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία). 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2013.
Για ομαδικές ξεναγήσεις σχολείων ή ατόμων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6948 082270, 2310 589175.
Χώρος έκθεσης: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 08:00-15:00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: