Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μία ελπιδοφόρα κίνηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμών

Την πρώτη τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν, στην αίθουσα του Συλλόγου μας, οι απόδημοι Θεσσαλονικείς, κάτοικοι των Θερμών και όχι μόνο, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών και του Προέδρου του κ. Τάσου Χριστοδούλου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κόσμου σχετικά με μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών σχετικά με την αξιοποίηση του θησαυρού που υπάρχει στον τόπο μας, τα θερμά νερά, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει θαμμένος για πολλά χρόνια.
Με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και βιωσιμότητας για την αξιοποίηση των θερμών νερών.
Προσανατολίζονται στη δημιουργία Αστικού Συνεταιρισμού στον οποίο μπορεί να έχει μερίδα ο καθένας και να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του ιαματικού τουρισμού της περιοχής μας με όλα τα θετικά που απορρέουν.
Ενα όνειρο φιλόδοξο που πιστεύουμε οτι είναι και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο αν αγκαλιατεί απ΄ όλους τους κατοίκους του Δήμου
Βισαλτίας.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συγκέντρωση - ενημέρωση και στη Νιγρίτα.
Στους συγκεντρωμένους που γέμισαν την αίθουσα του Συλλόγου μας μίλησαν ο κ. Δημήτρης Αηδόνης, Καθηγητής Εφαρμογών Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρήστος Κεραμυδάς , Μηχανολόγος Μηχανικός, Υποψήφιος διδάκτορ του Α.Π.Θ και ο κ. Χαράλάμπος Παπαδόπουλος, Νομικός, Καθηγητής Δ.Π.Θ, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Νέστου, Ένωσης Γ. Συνρταιρισμών Καβάλας κ.α.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και οι ειδικοί επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις στα διαφορα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ; ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!! ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ... ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΟΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΕΩΤΕΡΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ;; "ΑΛΗΤΕΙΑ" ΦΥΣΙΚΑ.... ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ- ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ ΨΩΜΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕ, ΟΠΩΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ "ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ..." ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ..