Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
    Για 9η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
    Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 πέρασε από το Νομό μας η φλόγα της Αγάπης, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της Προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Εμμανουηλίδης, η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα, και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν στο Ε.Κ.Α.Β ο Υπεύθυνος Τομέα Σερρών κ. Αγγελίδης, στην Ι.Μ.Σ.Ν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος, στο Δημαρχείο Σερρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαβασιλείου , στο Επιμελητήριο Σερρών ο Αντιπρόεδρος κ. Πολίτης Στάθης και στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Μασλαρινός, Μπασδάνης , Σφελινιώτης  και το προσωπικό της Περιφέρειας.
    Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.
    Τελευταίος σταθμός για την πόλη των Σερρών η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου την φλόγα υποδέχθηκε ο κ. Υποδιοικητής.
    Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε η Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν με λαμπαδηδρόμους το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κα Τσιώνη Βάσω και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας με υπεύθυνο τον Πρόεδρο κ. Δάρατζη Χρήστο, ενώ καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών στο νομό ακολουθούσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
    Η φλόγα συνεχίζοντας τη διαδρομή της έφθασε το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Τερπνή όπου την υποδέχθηκαν η μπάντα της Φιλαρμονικής Τερπνής , οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου. Την Φλόγα μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας.
    Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαιτζής, ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Μπάγκαλας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Πέγου , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τρούπης Χρήστος, ο συμπατριώτης μας τραγουδοποιός Βασίλης Λέκας που αργότερα έδωσε συναυλία στη Νιγρίτα, ο εντεταλμένος από την ΠΟΣΕΑ για την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία κ. Δρούγγος Χρήστος, από την πλευρά των αιμοδοτών ο αιμοδότης κ. Σιαμάκης Σταύρος και από την πλευρά των αιμοληπτών ο κ. Λιόλιας Γεώργιος.
Την επομένη ημέρα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου την φλόγα παρέλαβαν από την Τερπνή λαμπαδηδρόμοι οι οποίοι με την ευθύνη του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας και του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας «ΒΙΣΑΛΤΕΣ» αφού διέτρεξαν την διαδρομή Τερπνή – Νιγρίτα έφθασαν στην Πλατεία της Νιγρίτας όπου πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις των Γερακινείων 2011. Την ανάγκη να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία γιατί αποτελεί δώρο ζωής προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας, τόνισαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας  κ. Καλαϊτζής, ο Γενικός Εντεταλμένος της ΠΟΣΕΑ κ. Δρούγγος , ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Σταμπουλής και εκ μέρους του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας «ΒΙΣΑΛΤΕΣ» η δεσποινίδα Σωτίδου Κατερίνα η οποία βράβευσε τους συμπατριώτες μας αδερφούς Διονυσίου που συμμετείχαν στα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2011 .
Στην πορεία της η Φλόγα από το Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας έφθασε στον Τράγιλο όπου ο Σύλλογος Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης επεφύλαξε μία θερμή υποδοχή με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα Σ΄ ένα πρόγραμμα που παρουσίασε η κ. Τσιότρα – Γκάλιου Φωτεινή μίλησαν για την αιμοδοσία οι Υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας του Συλλόγου Τραγιλιωτών Μαρία Μπουτζοπούλου και Μιχάλης Χασομέρης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών κ. Δεληοτζάκης Δημήτριος,ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μαυροθάλασσας, η Δημοτική Σύμβουλος Βισαλτίας κ. Λεμονιά Δεληκωνσταντά, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγίλου κ. Λεμονιά Γκιντινίδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Νούλης Γιάννης και ο Εντεταλμένος της ΠΟΣΕΑ για την 9ης Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία κ. Δρούγγος Χρήστος. Ακολούθησε εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης και λαϊκό γλέντι με τοπική παραδοσιακή ορχήστρα.
Για την υποδοχή της Φλόγας στην ΤΕΡΠΝΗ πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: