Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιμοδοσίας με θέμα : "ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ. Ο δρόμος γι΄ αυτή την κορυφή περνάει από την καρδιά" και της Ετήσιας Γ. Συνέλευσης που διοργάνωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με ομολογουμένως πολύ "άρωμα" Τερπνής.

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο CAPSIS. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε μία εμπνευσμένη ομιλία ύμνο για την Εθελοντική αιμοδοσία. Χαιρετισμό και εισήγηση έκανε και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Πρωτόπαπας.
Ακολούθησαν βραβεύσεις φορέων και προσώπων για την συμβολή τους στην εθελοντική αιμοδοσία και τη δράση τους. Ανάμεσά τους ο αείμνηστος γιατρός Γεράσιμος Χάνος από την Αιμοδοσία του Α.Χ.Ε.Π.Α τον οποίο βράβευσε ο Σύλλογός μας σε ειδική εκδήλωση στο χωριό και ο Δρούγγος Μιχάλης του Χρήστου ως πρώτος απερχόμενος Πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Ε.Α (Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών),ο οποίος προς μεγάλη κατάπληξη όλων αρνήθηκε να παραλάβει την πλακέτα του ισχυριζόμενος οτι είναι πολύ νέος και δεν θα ήθελε μία τέτοια αναγνώριση τιμής από τώρα.
 Την παράσταση της βραδιάς έκλεψε το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας που πραγματοποίησε μία καταπληκτική εμφάνιση και καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους.
 Την επιμέλεια παρουσίασης είχε η Μαρία Σιώτη, Υποδιευθύντρια Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων- συντονίστρια Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ3.

 Το Σάββατο πρωί 28 Μαίου άρχισε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, σε
 αίθουσα μέσα στο χώρο της Δ.Ε.Θ, με πολύ σημαντικές εισηγήσεις.

Οι θεματικές ενότητες : 1. Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. 2. Η συμβολή των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 3. Ο Εθελοντισμός σε περίοδο κρίσης, 4. Συνεισφορά της Κεντρικής Μακεδονίας στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και των μεταμοσχεύσεων 5. Δωρεά Ιστών και Οργάνων Σώματος και οι θέσεις της ΠΟΣΕΑ επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου άρχισε η Ετήσια Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ με τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και συνεχίστηκε την Κυριακή με αρκετά θέματα που συζητήθηκαν.

Σε προεδρεία του Συνεδρίου συμμετείχαν ο Δρούγγος Χ. Μιχάλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Νούλης Γιάννης, ενώ μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας Τσελεπής Αλέκος.






Για να παρακολουθήσετε την εμφάνιση του χορευτικού μας συγκροτήματος πατήστε   εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: