Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

14 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
14 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

    Η 14η Ιουνίου ημέρα τιμής και αναγνώρισης του Εθελοντή Αιμοδότη θεσμοθετήθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας και γιορτάζεται σ΄ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
Στόχος είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και παρότρυνση για επάρκεια και ασφαλές αίμα.
    Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η ΤΕΡΠΝΗ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), εδώ και 30 χρόνια πορεύεται το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, δίνοντας προτεραιότητα στην πιο ιερή ανθρώπινη εθελοντική έκφραση, της μη αμειβόμενης εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Οι Τερπνιώτες αιμοδότες , σε πείσμα των καιρών και κόντρα στις σύγχρονες απειλές της αποξένωσης και του ατομικισμού, αντιπαραθέτουν τις αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης προσφέροντας το αίμα τους για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ανάγκη που δημιουργείται καθημερινά για Αίμα είναι μεγάλη και η σημασία της προσφοράς αυτής τεράστια.
Πολυμεταγγιζόμενα άτομα – τραυματίες – χρόνιοι πάσχοντες
ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στην Υγεία
ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στη Ζωή

    Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη έχει προγραμματίσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και καλεί όλους τους Τερπνιώτες και φίλους του Συλλόγου να δώσουν ένα ακόμη βροντερό παρών, στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ ,  Σερρών και όλης της Ελλάδος,  την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011.
Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της Τράπεζας, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρησιμοποίησαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που τους βοήθησε κάποτε να ξεπεράσουν τη δοκιμασία τους.

    Πιστεύουμε και προσδοκούμε στην διαμόρφωση μιας ευρύτερης δυναμικής στήριξης του εθελοντικού κινήματος, για να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας για ΕΠΑΡΚΕΙΑ στη χώρα μας από εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα.
     Με σύνθημα : ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Ας τρέξουμε όλοι να πλαισιώσουμε κάθε κίνημα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας
Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Αγάπης και Ελπίδας

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: