Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                  

Νιγρίτα, 16/03/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨ Δεντροφύτευση στην Περιοχή Αλώνια  της Τοπικής Κοινότητας Τριανταφυλλιάς ¨
Ο Δήμος Βισαλτίας σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Ίδρυμα  «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα»  και την ενεργό συμμετοχή της «Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού » θα πραγματοποιήσει δεντροφύτευση στην περιοχή «Αλώνια» της Τοπικής Κοινότητας Τριανταφυλλιάς την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.00 π..μ. και η οποία θα γίνει   προς τιμή του  κ.Χρυσάφη Μπίσκα κατοίκου Δημητριτσίου και πατέρα μέλους του Ιδρύματος  κ.Νάνσυς Μπίσκα .      
Θα φυτευτούν ιβίσκοι ,σφενδάμη,καρυδιές και ακακίες που θα προμηθεύσει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Νιγρίτας . Η τεχνική υποστήριξη θα παρασχεθεί από υπαλλήλους  του Δήμου.
Ο  Δήμος  είχε συνεργασία με την κ.Αγγελική Ευαγγελούδη  Προϊσταμένη  του 3ου Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  προκειμένου τα σχολεία της περιοχής να συμμετάσχουν στο έργο της δεντροφύτευσης. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι :                       
- Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας                                                           
- Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δημητριτσίου                                   
- Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βέργης                                          
- Το Δημοτικό Σχολείο Τερπνής                                                             
- Το Δημοτικό Σχολείο Ανθής                                                                
- Το Δημοτικό Σχολείο Ιβήρων                                                               
  - Το Δημοτικό Σχολείο Μαυροθάλασσας            
  - Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καμήλας του Δήμου Σερρών   
Επίσης θα συμμετέχουν οι σύλλογοι                                                          
 - Ο Ορειβατικός Σύλλογος  Νιγρίτας                                                        
 - Ο Κυνηγητικός  Σύλλογος Βισαλτίας                                                       
Στα πλαίσια της δεντροφύτευσης και πριν την ολοκλήρωσή της  το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου   θα πραγματοποιήσει παρουσιάσεις  σε σχολεία του Δήμου  και  συγκεκριμένα:
- την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011  στο Δημοτικό Σχολείο Ιβήρων και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας και το Δημοτικό Σχολείο Τερπνής  
Ο Δασολόγος Περιβαντολλόγος  Παναγιώτης Μαυρουδής   επιμελήθηκε την παρουσίαση με θέμα   «Το Δάσος – Η χλωρίδα και Πανίδα της Περιοχής μας» και ο Γεωπόνος Ευστράτιος Καδής   την παρουσίαση με Θέμα  «Φωτοσύνθεση».
Ο Δήμος  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμβάλλουν έμπρακτα στη δεντροφύτευση .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

-Καλύτερα θά ήταν ο Κος Δήμαρχος(πρώην καί νύν!!!) τής Βισαλτίας νά "συντηρήσει" τά ήδη υπάρχοντα αλσύλια τής επικράτειάς του - δικαιοδοσίας του σέ συνεργασία μέ τούς λογίς -λογίς -λόγους, καί ύστερα νά προβαίνει σέ εφήμερες πράξεις επικοινωνιακής πολιτικής, επίδειξης, αυτοπροβολής. Μιά επίσκεψή σας χάριν παραδείγματος στό ρέμα τού Εζοβίτη ποταμού κύριοι -λόγοι!!! στό ύψος τού Καστανοχωρίου ή τής Δάφνης μέχρι τήν Μαυροθάλασσα ή ακόμη καί τού αλσυλίου τής Αγίας Παρασκευής θά σάς πείσει γιά τούς ισχυρισμούς μου. Διότι η αρχαία φωνή μέ Ιωνική νηφαλιότητα καί Δωρική αυστηρότητα χρόνια τώρα κράζει:Τό φυλάξαι τ'αγαθά,χαλεπώτερον τού κτήσασθαι Βουναλάκιας του 1955.-