Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρών Νιγρίτας στο Δήμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 Μαρτίου 2011


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκαν από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης)  οι διοικητικές πράξεις  για την οριστική παραχώρηση, κατά χρήση,  της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρών  Νιγρίτας στο Δήμο, σύμφωνα με την εκφρασμένη από τις 12 Μαϊου 2010 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος  σημειωτέον ήταν ο μόνος υπουργός,  στο διάστημα 2007-2010, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια την πρόταση του πρώην Δήμου Νιγρίτας και συμφώνησε ότι η απόδοση στην τοπική κοινωνία  των εγκαταλελειμμένων κτίριων  και στρατόπεδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το στρατό και τις υπηρεσίες του, αποτελεί  κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας και του στρατού προς τους πολίτες. 
          Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση της ΛΑΦ ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για την στέγαση των κοινωνικών υπηρεσιών  του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
          Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για τον οποίο ενημερώσαμε και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Βισαλτίας, η χρηματοδότηση ανακαίνισης της ΛΑΦ, προϋπολογισθείσας δαπάνης 304.957,69 €, μπορεί να γίνει από τον Άξονα Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ»,Θεματική Προτεραιότητα 79 :άλλες κοινωνικές υποδομές, του  Ε.Π. Μακεδονίας  Θράκης 2007-2013.
          Ευχόμαστε λοιπόν, σήμερα που πλέον εκλείπουν όλα τα εμπόδια η ΛΑΦ να αποδοθεί το συντομότερο στην τοπική κοινωνία.      
Αγγελική Μήκα
Δημοτική Σύμβουλος  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an ksanatakimiasete me anonyma poustrakia tha sas to kleisw to gamimeno to blog.
ki ayto einai desmeysi

Ανώνυμος είπε...

ποιος είσαι εσύ ρε μεγάλε που απηλείς; ούστ ρε κοπρόσκυλο.