Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

24η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο συνέδριο της 24ης Αμφικτιονίας των Εθελοντών Αιμοδοτών στα Σέρβια της Κοζάνης στις 17-18-19 Σεπτεμβρίου.
Την έναρξή του σηματοδότησε η άφιξη της "φλόγας της Αγάπης" , μετά την διαδρομή της σ΄ όλη την Ελλάδα. Στις εργασίες του συνεδρίου υπήρξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την αιμοδοσία, βλαστοκύταρα, θαλασσαιμία, τροχαία ατυχήματα, τον ρόλο της εκπαίδευσης και των Μ.Μ.Ε για την ανάπτυξη της αιμοδοσίας και την συμβολή της ΠΕΝΕΑ και της ΠΟΣΕΑ. Δόθηκε επίσης αρκετός χρόνος στους Συλλόγους Εθελοντών αιμοδοτών να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και τις δραστηριότητές τους στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΠΕΝΕΑ με την περιφερειακή σύσκεψη των νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Ένα σημαντικό γεγονός είναι η δημιουργία "Πάρκου Εθελοντών Αιμοδοτών" στην γέφυρα του Πολυφύτου με την δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε. Εκεί βρίσκεται πλέον και το δένδρο της Τερπνής.
Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με την απόφαση  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,  που εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.
Αισθητή υπήρξε η παρουσία του Συλλόγου μας και σ΄ αυτή την Αμφικτιονία αφού τον εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος  Νούλης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος Τσελεπής Αλέκος ο οποίος προήδρευσε στο τελευταίο προεδρείο και υπήρξε ένας απο τους συντάκτες του Ψηφίσματος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Γκόλας Νίκος, ο Δρούγγος Χρήστος σαν Γενικός Εντεταλμένος της ΠΟΣΕΑ για την 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία και μέλος προεδρείου του συνεδρίου, ο Δρούγγος Χ. Μιχάλης σαν εισηγητής του συνεδρίου και Πρόεδρος της ΠΕΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: