Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η 1η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


    Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 1η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης «Παράδοση & Πολιτισμός» την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 στο Θέατρο Κήπου.
    Σ΄ ένα γεμάτο από κόσμο θέατρο οι Σερραίοι απέδειξαν ότι αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια πολιτισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Με τις παραδοσιακές στολές τους τα έντεκα (11) χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν. Στο τέλος παρέσυραν όλους στο χορό γεμίζοντας την τεράστια πίστα του θεάτρου Κήπου. Εντυπωσιακή υπήρξε η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου μας που ήταν το πολυπληθέστερο από πλευράς χορευτών και ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής και το Πνευματικό Κέντρο Νιγρίτας που μας κάλυψαν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.
    Παράλληλα λειτούργησε έκθεση στην οποία όλοι οι Σύλλογοι μέλη είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τις δράσεις τους.    Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων : Αγγιστιανών, Αγίου Πνεύματος, Γονιμιωτών, Μανδρακιωτών, Μοναστηρακιωτών, Νιγριτινών, Πλατανακίων,Σησαμιωτών, Σκοπηνών, Τερπνιωτών, Τραγιλιωτών.   
Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Ν. Σερρών με έδρα την Θεσσαλονίκη σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης, τη Νομαρχία Σερρών και τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Σερρών κ. Λεονταρίδης, ο Υπ. Περιφεριάρχης κ. Μπόλαρης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο Νομάρχης Σερρών κ. Φωτιάδης, ο Αντινομάρχης Σερρών κ. Σιαμπίρης , ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μαρκαντωνάκης και η Νομαρχιακή σύμβουλος Θεσ/νίκης κ. Κελεσίδου.
Σχετικά video με την εμφάνιση του χορευτικού μας
συγκροτήματος έχετε την δυνατότητα να δείτε εδώ, εδώ, εδώεδώ ,  εδώ και  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: