Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Α


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιμοδοσίας στο ξενοδοχείο Stanley της Αθήνας το Σάββατο 22 Μαίου. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα τέθηκαν στο τραπέζι από αξιόλογους εισηγητές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συνέδρων. Συγκεκριμένα η κυρία Γκιόκα Βασιλική (Διοικητικό στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ε.Ο.Μ) ανέπτυξε τον Στρατηγικό σχεδιασμό για την διάδοση της ιδέας της Δωρεάς των αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (Δωρεά Μυελού των οστών και Δωρεά Ομφαλικού Αίματος), για τις μεθόδους εξοικονόμησης Αίματος η κ. Παραρά Μυρσίνη (αιματολόγος, Διευθύντρια Αιμοδοσίας Γ.Π.Ν Αθηνών "Ευαγγελισμός") μίλησε για την Αυτόλογη Προκατάθεση αίματος και ο κ. Κουρτζής Νικόλαος (Δήμαρχος Ευρωστίνης, ιατρός Ορθοπεδικός,τ. διευθυντής Ορθοπαιδικής κλινικής νοσοκομείου Αιγίου) για την Διεγχειρητική Διάσωση του αίματος. Για τις ημερίδες Εκπαίδευσης Προσελκυτών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση της εμπειρίας μίλησαν ο κ. Κουλιεράκης Γεώργιος (ψυχολόγος Υγείας) και η κ. Μαραντίδου Όλγα (Επιστημονική Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Τέλος για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ο.Σ.Ε.Α , τις Διοικητικές και οικονομικές ανάγκες της αλλά και των μελών της, μίλησαν ο κ. Κοντός Ιωάννης (Διευθύνων Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Η.ΔΙ.Κ.Α) και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εργασίες της εκλογοαπολογιστικής Γ. Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Η Γ. Συνέλευση ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, διάφορες Επιτροπές για την σωστή λειτουργία της ΠΟΣΕΑ, τους Κανονισμούς Λειτουργίας θεσμικών εκδηλώσεων της ΠΟΣΕΑ (Λαμπαδηδρομία , Αμφικτιονία, Συνέδριο, Συνέδριο Νέων), και το σημαντικότερο εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλει τις απαράδεκτες συμπεριφορές Συλλόγων & Φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, δημιουργώντας στον Ελληνικό πληθυσμό αμφισβητήσεις και καχυποψίες για όλους όσους επί σειρά ετών αγωνίζονται ανιδιοτελώς για την Αυτάρκεια Αίματος στη χώρα μας. Εξουσιοδότησε δε στο νέο Δ.Σ να συνεχίσει να αγωνίζεται για όλα τα ηθικά ζητήματα που έχουν σχέση με την Διαφάνεια , το Πλάσμα του αίματος και τα παράγωγά του.
Επίσης οι Σύλλογοι μέλη ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες πιστοποίησης κατά ISO, διαγράφτηκαν 5 Σύλλογοι μέλη οι οποίοι δεν πληρούσαν τις Καταστατικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία και ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από τους αντιπροσώπους των Συλλόγων.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες που ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α για την τριετία 2010 - 2013.
Πρόεδρος : Πρωτόπαπας Χρήστος, Α΄Αντιπρόεδρος : Παπαχρόνης Ιωάννης, Β΄Αντιπρόεδρος : Θεοδωρόπουλος Θανάσης, Γ. Γραμματέας : Νικόπουλος Στέλιος, Ειδικός Γραμματέας : Μανουσαρίδης Γεώργιος, Ταμίας : Πανταζώνας Απόστολος, Β΄Ταμίας : Τζίμας Νικόλαος, Μέλος : Βέκιος Ιωάννης, Μέλος : Σπύρου Γεώργιος.
Να τους ευχηθούμε καλή δύναμη ,κουράγιο και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι προσπαθούν λασπολογώντας να δυσφημίσουν το τεράστιο εθνικό έργο που προσφέρει η ΠΟΣΕΑ στο χώρο της υγείας αλλά και οι Σύλλογοι μέλη της.
Στις εργασίες απο τον Σύλλογό μας συμμετείχαν τα δύο εκλεγμένα μέλη Νούλης Γιάννης και Αλέκος Τσελεπής ο οποίος μάλιστα ήταν ο επίσημος παρουσιαστής στην τελετή έναρξης, και Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Ε.Α καθώς επίσης και ο Χρήστος Δρούγγος σαν ταμίας του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: