Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

5ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2010


Σάββατο 15 Μαίου 2010

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν το Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες εντάσσονται στα πλαίσια της ΙΘ΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ του Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.



2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαθητές -τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εξής επτά (7) κατηγορίες μαθητών και μαθητριών:


Α.Α.

ΤΑΞΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1.

Α΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

2.

Β΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

3.

Γ΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

4.

Δ΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

5.

Ε΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

6.

ΣΤ΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

7.

Α΄ Β΄ Γ΄

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



Για να διεξαχθεί το τουρνουά μιας κατηγορίας θα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον οκτώ (8) συμμετέχοντες. Σε διαφορετική περίπτωση είναι δυνατόν να αποφασιστεί συγχώνευση γειτονικών κατηγοριών.



3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η ενημέρωση των σχολείων αποτελεί ευθύνη του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο μπορούν να κατατεθούν από τα σχολεία με FAX, στο 2310 939797, από τις 3 ως τις 12 Μαΐου 2010.



4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Συγκρότημα ΜΑΝΑΒΗ), Τσέλιου και Τσιαπάνου γωνία, Άνω Τούμπα.



5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 15/5/10 με ώρα έναρξης 17:00 μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν 5 ή 6 γύροι ανάλογα με τις συμμετοχές. Επιβεβαίωση συμμετοχών με παρουσία των παικτών την ίδια μέρα από τις 16:00 μέχρι τις 16:30 μ.μ.



6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό σύστημα 5 ή 6 γύρων με χρόνο σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID-PLAY).



7. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της), γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων),
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα), ε). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).



8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον πρώτο της γενικής κατάταξης και στο πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο. Στο δεύτερο και τρίτο της γενικής κατάταξης καθώς και στο δεύτερο και τρίτο κορίτσι κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια. Με κύπελλα θα βραβευτούν τα τρία πρώτα Δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με το άθροισμα των πέντε καλύτερων βαθμολογιών που θα συγκεντρώσουν οι μαθητές τους ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με κύπελλο θα βραβευτεί και το πρώτο Γυμνάσιο, σύμφωνα με το άθροισμα των τριών καλύτερων βαθμολογιών που θα συγκεντρώσουν οι μαθητές του. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.



9. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί αγώνας simultane (αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) από διακεκριμένο σκακιστή της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.



10. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Δημήτρης Κωστής, Γαβριήλ Μαστροβασίλης, Δάνος Αλεξιάδης, Ευρ. Λαζαρίδου, Δημήτρης Παπαθανασίου, Κρ. Τερψίδου, Αυγερινός Παρασκευάς.


Οργανωτικός Διευθυντής: Δημήτρης Παπαθανασίου


Τεχνικός Διευθυντής: Γαβριήλ Μαστροβασίλης



11. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


α) Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, τηλ. 2310 915001 και 2310 937797


β) Δημήτρης Παπαθανασίου: 6972856210


Δεν υπάρχουν σχόλια: