Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η 29η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Το τριήμερο 5-6-7 Οκτωβρίου 2018 η καρδιά της Αιμοδοσίας χτυπούσε στην Πάτρα. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών διοργάνωσε την 29η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Ένα συνέδριο το οποίο ασχολείται με διάφορα αιμοδοτικά θέματα.





Την Παρασκευή 5/10/18 μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα







πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης και η τελετή λήξης της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που για δύο μήνες διέτρεξε όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αλληλεγγύης , της ανθρωπιάς.






Στην υποδοχή ενεργό συμμετοχή είχε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Πάτρας.






Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. Την ίδια ημέρα έγινε η τελετή έναρξης της 29ης Αμφικτιονίας.






Σάββατο 6/10/18. Το πρώτο μέρος της 29ης Αμφικτιονίας ήταν κοινό με το Πανελλήνιο Συνέδριο Θαλασαιμίας με χαιρετισμούς, ανάλογες εισηγήσεις





και απονομή τιμητικών διακρίσεων.









Ακολούθησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας αξιόλογες εισηγήσεις από επιστήμονες ειδικούς της αιμοδοσίας






και στο τέλος έγιναν οι τοποθετήσεις και ανακοινώσεις εκπροσώπων των Συλλόγων και Φορέων Αιμοδοσίας.





Στο προεδρείο ο "δικός" μας Αλέκος Τσελεπής π. Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ και ταμίας τώρα του Συλλόγου μας.




Τις εργασίες της 29ης Αμφικτιονίας παρακολούθησε η Πρόεδρος του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας) κ. Ματσούκα, η οποία εξήγησε την επίσημη πολιτική του Υπουργείου Υγείας για την αιμοδοσία στη χώρα μας και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες των Συλλόγων σχετικά με τους νέους κανονισμούς.



Την τελευταία ημέρα εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το Ψήφισμα της 29ης Αμφικτιονίας από τους συνέδρους και εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ της ΠΟΣΕΑ να επιλέξει ανάμεσα σε Κοζάνη - Ξυλόκαστρο και Αγρίνιο την πόλη που θα φιλοξενήσει την 30η Αμφικτιονία του χρόνου.



Ακολούθησε η Ετήσια Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ.



Η παρουσία του Συλλόγου μας υπήρξε έντονη. Τόσο με τη συμμετοχή του κ. Τσελεπή στο προεδρείο της 29ης Αμφικτιονίας αλλά και με τις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του 3ημερου συνεδρίου. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιάννης Νούλης, ο ταμίας Αλέκος Τσελεπής και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Γιώτης Μπάγγαλας.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: