Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ



Διήμερη εκδρομή προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 στη πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Γιάννενα, και τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής είναι :

1η ημέρα Θεσ/νίκη–Γιάννενα: Αναχώρηση 08.00 το πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους, μέσω Ν. Εγνατίας με ενδιάμεση στάση για καφέ για Γιάννενα. Άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων. Επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος και στο μουσείο Ελληνικής ιστορίας (κέρινα ομοιώματα) του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος  για ένα περίπατο στους δρόμους της παλιάς πόλης με τα παραδοσιακά καταστήματα αργυροχοΐας και ξυλογλυπτικής και επίσκεψη στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, µε τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ Παντελεήμονα, όπου το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά.

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα της πόλης με μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


2η ημέρα Ζαγοροχώρια – Γιάννενα- Θεσ/νίκη: Στο κεντρικό Ζαγόρι, θα θαυμάσουμε την άγρια φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. 





Θα δούμε γραφικά τοξωτά πέτρινα γεφύρια και στο Μονοδένδρι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412) κτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χαράδρας του Βίκου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. 





Αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ε. Αβέρωφ (µε πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Γεύμα ατομικά στην γραφική πλατεία. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Θεσ/νίκη.

Η τιμή της εκδρομής είναι 65 ευρώ το άτομο και
περιλαμβάνει : Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο,     
Διαμονή σε ξενοδοχείο εντός πόλης με πρωινό, Πρωινό, Περιηγήσεις του
προγράμματος , Αρχηγό - συνοδό του γραφείου, Ασφάλεια
αστικής ευθύνης.
Δεν Περιλαμβάνονται: Τα επιπλέον γεύματα και ποτά ,
τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και  ό,τι αναφέρεται στο
πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι  15 Οκτωβρίου στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: