Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η 104η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο χωριό μας οι εκδηλώσεις για την 104η επέτειο της μάχης στα «Πλατανούδια». 
Το πρωί στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντες στη μάχη.



Κατόπιν στο χώρο διεξαγωγής της μάχης και στο Ηρώο  εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο.
 Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων 


και κατάθεση στεφάνων 



από τη δήμαρχο Βισαλτίας κυρία Αγνή Δουβίτσα






την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά,τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τζελέπη Μιχαήλ, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωυσιάδη Ιωάννη, τον Πρόεδρο της Κοινότητος Τερπνής κ. Δρουμπλή Γεράκη, τον Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού Σερρών συνταγματάρχη Γκουτζουρέλα Ιωάννη, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας αστυνόμο Κεχαγιά Γεώργιο, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Σερρών πυρονόμο Καρυδάτο Χρυσοβαλάντη, τον εκπρόσωπο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή Γεν. Λυκείου Νιγρίτας κ. Ζαρίμπα Παναγιώτη, την εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Παπαδιού Έλλη, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ν. Σερρών κ. Τζαμπάζη Θεόδωρο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης , εκ μέρους των Απανταχού Τερπνιωτών, κ. Τσελεπή Αλέξανδρο 



και το Δημοτικό Σχολείο Τερπνής. 








Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Γλούφτσιος ΔημήτρηςΜε ένα σύντομο και μεστό λόγο αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και τόνισε τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελληνικών δυνάμεων.
 Οι εκδηλώσεις στο Ηρώο, ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
  

Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής ενώπιον των Αρχών 
   





με τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Τερπνής





Ακολούθησε  δεξίωση από τη Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα δεξιώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτριος Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο αντιδήμαρχος Βισαλτίας Χρήστος Αγγελάκης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαράς και η αντιπρόεδρος Σούλα Λουκάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Μιχάλης Τσερβίστας, , οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχαλάκης ΑθανάσιοςΚαρατζιάς Θεολόγος Μπάγκαλας Δημήτριος ,η Πρόεδρος της Τ. Κοινότητος Λυγαριάς κ. Διβανίδου Παγώνα , όλοι οι Τοπικοί Σύλλογοι και πολλοί κάτοικοι της Τερπνής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: