Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 104η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ


Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν φέτος την 104η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913.




Μεγάλη τιμή φέτος για τις εκδηλώσεις, η παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Τούμπας, ο οποίος ευγενικά αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη στα Πλατανούδια.



Για τη μάχη στα Πλατανούδια ενημέρωσε το εκκλησίασμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αλλά και ο Δεσπότης ο οποίος συνεχάρη επίσης το Σύλλογο Τερπνιωτών για την πολύπλευρη δραστηριότητά του.







Ακολούθως μοιράστηκαν κόλυβα για το μνημόσυνο των πεσόντων







Τραβήχτηκε η καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά της εκκλησίας, και συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στην αίθουσα του Συλλόγου.






Προσφέρθηκε καφές με τα απαραίτητα κεράσματα,






Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής και Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο νομό Σερρών κ. Γιάννης Τσαρούχας. Με μία καταπληκτική ομιλία καθήλωσε το ακροατήριο και έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία που ήταν στους περισσότερους άγνωστα. Δίκαια δέχτηκε στο τέλος τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκανε ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους του Συλλόγου που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας. Τη Μαίρη Χαϊδευτού, τον Γιάννη Δ. Τσίκαλα και το Γιώργο Αμανατίδη. Ιδιαίτερα για τη Μαίρη Χαιδευτού ανέφερε ότι με Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ η αρχειοθήκη του Συλλόγου φέρει πλέον το όνομά της και ότι ο καφές που προσφέρθηκε ήταν προσφορά της οικογένειας Χαϊδευτού εις μνήμη της.

Την εκδήλωση έκλεισε με πολύ όμορφο τρόπο η υπέροχη χορωδία του Συλλόγου η οποία τραγούδησε εξαιρετικά πατριωτικά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκε.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτρης Ανασταιάδης με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολακκιωτών κ. Χαρούπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαζωραίων κ. Νούσκαλης, ο κ. Σαμαράς εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος, ο κ. Εκλεμές εκπρόσωπος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι μας.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: