Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΕΡΠΝΗΣ

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων Τερπνής από την Α.Π.Θ Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.
Το νεόδμητο κτίριο, κατασκευή της FIBRAN A.E και του ευεργέτη της Τερπνής κ. Αναστασιάδη, είναι κτισμένο σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα όλο τον κάμπο των Σερρών. Αποτελεί κόσμημα όχι μόνο του χωριού μας ,του δήμου Βισαλτίας και του νομού Σερρών αλλά και πανελλήνια.
Συγκρίνεται άνετα με πεντάστερο ξενοδοχείο και παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την ανάλογη ιατρική περίθαλψη σε 49 απόμαχους της ζωής.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου ότι " βλέπει να γηροκομείται στο εγκαινιαζόμενο κτίριο".


Ο κ.κ Βαρθολομαίος έφθασε το απόγευμα στις 19.00 στο χώρο του γηροκομείου. Τον υποδέχθηκαν τα παιδιά του Δημοτικού Τερπνής, γερακίνες του πολιτιστικού συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών, η οικογένεια του κ. Αναστασιάδη, η τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου.

Τον καλωσόρισε η κυρία Μαρία Αναστασιάδη η οποία μας γνώρισε τις υποδομές και ανέσεις που θα προσφέρει το Ίδρυμα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και το σεβασμό και αγάπη όλης της οικογένειας στους γονείς της. Ο κ. Αναστασιάδης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους έναν προς έναν όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το έργο "Όνειρο ζωής". Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αντιφώνησή του συνεχάρη τον Μέγα Χαρτουλάριο του Οικομενικού Πατριαρχείου κ. Αναστασιάδη για το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

Ακολούθως έγινε ξενάγηση του πατριάρχη στους χώρους του Ιδρύματος και αποχωρώντας από το χωριό μας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών τον οποίο είχε εγκαινιάσει πριν 14 χρόνια.
Είναι μεγάλη τιμή για το χωριό μας να υποδέχεται για δεύτερη φορά τον Πατριάρχη του Γένους και της Ορθοδοξίας.

Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του κτιρίου και να θαυμάσει την πολυτέλεια και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.!!!
ΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΕΡΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια: