Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

102η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (ανάλογα με εκείνες στις 17 Φεβρουαρίου 1913) με πολύ κρύο και χιονόνερο, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 102η Επέτειο της Μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής.





Στο χώρο διεξαγωγής της μάχης και στο Ηρώον εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.




Κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο κ, Δουβίτσα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Τερπνής κ. Δρουμπλή, την εκπρόσωπο της Βουλής κ. Αραμπατζή, τον εκπρόσωπο της Π.Κ.Μ κ. Σπυρόπουλο, τον διοικητή του 10ου Σ.Π, τον Διοικητή του Αστ. Τμήματος Νιγρίτας, της Πυροσβεστικής, το Γραφείο Εθνικής Αντίστασης, του Συνδέσμου Αναπήρων & θυμάτων Πολέμου, του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής και το Σύλλογό μας από τον Πρόεδρο κ. Τσελεπή εκ μέρους των απανταχού Τερπνιωτών.




Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Φανερωμένο Ιωάννης.Με ένα σύντομο και μεστό λόγο αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και τόνισε την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των λαών.







Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής ενώπιον των Αρχών με τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Τερπνής και  δεξίωση από τη Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα δεξιώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής κ. Αραμπατζή Φωτεινή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρόπουλος Παναγιώτης, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δουβίτσα Αγνή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριανταφύλλου Χρήστος, οι Αντιδήμαρχοι Βισαλτίας κ.κ Αγγελάκης Χρήστος, Καδής Νίκος και Πασχαλίδης Νίκος , ο Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Ψαράς Λεωνίδας & Λουκάνη - Πάντσιου Σούλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστας Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής κ. Δρουμπλής Γεράκης ,οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχαλάκης Αθανάσιος, Καρατζιάς Θεολόγος , Μπάγκαλας Δημήτριος  Δήμου Αθανάσιος ,η Πρόεδρος της Τ.Κοινότητος Νικόκλειας κ. Δήμητρα Κοντούδη, όλοι οι Τοπικοί Σύλλογοι και Τερπνιώτες.












Και βέβαια μετά το πέρας όλων των εκδηλώσεων το καθιερωμένο Τερπνιώτικο τσιπουράκι στα καφενεία του χωριού .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: