Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

102η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με την ευκαιρία της 102η επετείου της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής που διεξήχθει στις 17 Φεβρουαρίου 1913.

Το πρωί εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη, στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης Τούμπας.


Ακολούθως στην αίθουσα του Συλλόγου μας προσφέρθηκε καφέ και ο συγχωριανός μας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Δημήτρης Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας με εναν διαφορετικό τρόπο απ΄ ότι συνηθίζουμε σε ανάλογες περιπτώσεις.
Όπως πάντα με το δικό του μοναδικό τρόπο, από στήθους, καθήλωσε το ακροατήριο και ανέδειξε τη σπουδαιότητα της μάχης στα Πλατανούδια συνδυάζοντας την με τις ευρύτερες ιστορικές συγκυρίες της εποχής εκείνης μέσα από τη ματιά του ιστορικού. Δίκαια καταχειροκροτήθηκε.Ο Σύλλογος μας δια του Προέδρου τον τίμησε με ειδική τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Σταματόπουλος ανταπέδωσε χαρίζοντας στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου ένα από τα βιβλία του


Ακολούθησε εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου μας με τον χοράρχη κ. Γιάννη Βαγενά η οποία ερμήνευσε άψογα διάφορα πατριωτικά τραγούδια και βέβαια το "Μαυρουδή".
Για μία ακόμη φορά οι γυναίκες του Συλλόγου μας ετοίμασαν διάφορα "καλούδια" τα οποία προσφέρθηκαν στους καλεσμένους. Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και η έκθεση χειροτεχνημάτων του κ. Στέλιου Κουκαρούδη η οποία απέσπασε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Αλκμήνη, ο κ. Μητρούδης Θεοφάνης , ο κ. Σιαμάκης Κώστας, ο κ. Πασχαλούδης Στέφανος, ο π Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δρούγγος, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων κ. Βλασκίδου Τζούλια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών κ. Παπαγεωργίου - Σπάση, η Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Νιγριτινών κ. Γκιλή, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χουμνικιωτών κ. Χατζούδης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Μανδρακιωτών κ Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σερραίων κ. Χαϊδούτης και ο εκρόσωπος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος κ. Σαμαράς.ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 102η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ Α.Χ.Ε.Π.Α ΚΑΙ Σ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!
ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΙΓΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: