Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 101η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ «ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ» ΤΕΡΠΝΗΣ

Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν και φέτος την 101η επέτειο από την ιστορική μάχη στα «Πλατανούδια» Τερπνής στις 17/2/1913.


Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τούμπας χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λήδης  ( Ιεροσολύμων ) κ.κ  Δημητρίου.



Στη συνέχεια στην αίθουσα του Συλλόγου, ο Πρόεδρος κ. Τσελεπής αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό της ημέρας.




Ακολούθησε vdeo προβολή με μαρτυρίες κατοίκων της Τερπνής που έζησαν ή άκουσαν για τη μάχη στα Πλατανούδια.






Την εκδήλωση διάνθισε και η Χορωδία του Συλλόγου μας  ερμηνεύοντας υπέροχα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βαγενά, διάφορα πατριωτικά και παραδοσιακά τραγούδια.




Θετικότατα σχόλια απέσπασε η υπέροχη Έκθεση χειροποίητων ξύλινων κατασκευών του κ. Στέλιου Κουκαρούδη.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Η Δημοτική Σύμβουλος Θεσ/νίκης κ. Ελένη Τζιούτζια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σίμογλου , από το Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης η Γ. Γραμματέας κ. Γκιλή - Νικολού Καίτη και η υπεύθυνη χορευτικού κ. Νικολούση Φρόσω, από το Σύλλογο Αγίου Πνεύματος ο κ. Σαμαράς Αναστάσιος και από το Σύλλογο Σερραίων οι κ.κ Χαδιούτης Αθανάσιος και Μπούμπας Ρήγας.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και αρκετοί συγχωριανοί μας τερπνιώτες από το χωριό, αφού ο επίσης συγχωριανός μας Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Χρήστος Τρούπης, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα , φρόντισε για την Δωρεά μεταφορά τους με το λεωφορείο του Δήμου. Έτσι τους δόθηκε  η ευκαιρία να εκκλησιαστούν στην Αγία Μαρίνα  και να δουν από κοντά «το σπίτι του Τερπνιώτη» στη Θεσσαλονίκη.




 Ο Σύλλογος εκφράζοντας  τις ευχαριστίες του,  προσέφερε σ΄ όλους από ένα αναμνηστικό δωράκι.






Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώ στις γυναίκες του Συλλόγου που για άλλη μία φορά πρόσφεραν άριστη φιλοξενία στους καλεσμένους μας με τα γλυκά και τα εδέσματα που ετοίμασαν.






 















Δεν υπάρχουν σχόλια: