Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

101η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ
ΤΗΝ 101η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ
  
Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την 101η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια, αποτείνοντας φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της ιστορικής μάχης, που με τη θυσία τους απέτρεψαν τα βουλγαρικά στρατεύματα να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο.
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 , μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνης στη Τούμπα και θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου (Στρατηγού Παπούλα 37 – 39 Α. Τούμπα) η οποία περιλαμβάνει : προβολή video με μαρτυρίες κατοίκων της Τερπνής που έζησαν και άκουσαν για τη μάχη στα Πλατανούδια καθώς επίσης και εμφάνιση της Χορωδίας του Συλλόγου μας.
Επίσης θα λειτουργήσει  Έκθεση χειροτεχνημάτων του κ. Στέλιου Κουκαρούδη (συζύγου της συγχωριανής μας Ιωσηφίδου Χαρίκλειας)
Γίνεται προσπάθεια να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και φίλοι μας Τερπνιώτες από το χωριό, αφού ο συγχωριανός μας αντιδήμαρχος κ. Τρούπης Χρήστος φρόντισε για την Δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου.

Παράλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 17 – 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σ΄ όλους τους Σταθμούς Αιμοδοσίας της χώρας. Καλούνται όλοι οι Τερπνιώτες και φίλοι αιμοδότες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου προσφέροντας λίγο από το αίμα τους  τιμώντας με τον τρόπο αυτό όλους εκείνους που έδωσαν το δικό τους αίμα για να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: