Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ξεκινούν το φετινό Πρόγραμμα κινηματογραφημένων προβολών, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στις 20:00 Αίθουσα Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Καφταντζής»
Με την κινηματογραφική προβολή ενός υπερθεάματος, παρουσιάζοντας την παράσταση που δόθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2011 στη Μόσχα, όταν το θρυλικό θέατρο Μπολσόι άνοιξε ξανά τις πύλες του στους φιλότεχνους όλου του κόσμου, μετά από έξι χρόνια που παρέμεινε κλειστό προκειμένου να ανακαινιστεί.
Την επιμέλεια της επεξεργασίας και προβολής έχει ο κ. Πασχάλης Λογαρνές.
Στο γκαλά που οργανώθηκε για τα εγκαίνια συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρωσίας και πολλοί διεθνούς φήμης καλλιτέχνες του Μπαλέτου της όπερας….
Στο πρόγραμμα (το οποίο θα παρακολουθήσουμε) περιλαμβάνονταν αποσπάσματα από κορυφαία έργα Ρώσων συνθετών, όπως του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και του Σεργκέι Προκόφιεφ.
Ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση του θεάτρου, που αποτελεί ορόσημο για τη Μόσχα,στοίχισε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια.
Θυμίζουμε ότι το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, υπήρξε για χρόνια το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας.
Εδώ δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι το 1877.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: