Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

" Χορέψαμε για τα 100 .."

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν οι θεσσαλονικείς χορεύοντας, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, και μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε μία μεγάλη πίστα.
Γέμισε η Θεσσαλονίκη από χρώμα , παράδοση, πολιτισμό.
Συμμετείχαν 9 Ομοσπονδίες & Ενώσεις Πολιτιστικών Φορέων της πόλης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, τα Λύκεια Ελληνίδων Θεσ/νίκης - Σερρών - Δράμας, η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωμματείων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων με 1000 και πλέον χορευτές και 80 οργανοπαίχτες.
Το παρόν έδωσε και ο Σύλλογός μας συμμετέχοντας στη δύναμη της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης μαζί με τους Συλλόγους της Αγγίστας, του Αγίου Πνεύματος, του Εμμανουήλ Παπά, του Μοναστηρακίου, της Νιγρίτας και της Σησαμιάς σε μία μακεδονική εμφάνιση, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο κόσμος γεύτηκε τους παραδοσιακούς ακανέδες των Σερρών, προσφορά Βασάκη.
Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, κατέληξαν όλοι στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου συνέχισαν το χορό τους μετά την .. ολιγόλεπτη παρουσία και χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.



Αν τελικά υπήρχε μία καλύτερη οργάνωση στο χώρο του δημαρχείου από τους διοργανωτές, θα ήταν μία ιστορική εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: