Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ...


ΤΕΡΠΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Για 10η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
    Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκαν τη Φλόγα της Αγάπης στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαιτζής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας και ο Πρόεδρος κ. Σταμπουλής με τα μέλη του Δ.Σ του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας. Τη φλόγα μετέφεραν παιδάκια του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας τα οποία στην πορεία την παρέδωσαν στους ιππείς του ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας για να τη μεταφέρουν στην Κεντρική Πλατεία της Τερπνής όπου και διανυκτέρευσε. Την υποδέχτηκαν παιδάκια του Δημοτικού Τερπνής, οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Τερπνής.
    Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαιτζής, ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Μπάγκαλας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής κ. Δράμαλη,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμυδά , η Διευθύντρια της αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών κ. Τζιούρα, ο υπεύθυνος διαδρομών στο Νομό Σερρών κ. Νούλης και ο Γενικός Εντεταλμένος από την ΠΟΣΕΑ για την 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία κ. Δρούγγος. Συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά και προτροπή της εθελόντριας αιμοδότριας κ. Αγγελάκη Μάρθας και η απαγγελία σχετικού με την αιμοδοσία ποιήματος από τα παιδιά του Δημοτικού.
Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού Τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και λαϊκό γλέντι με τοπική παραδοσιακή ορχήστρα.
Το Δ. Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια : Το Δήμαρχο Βισαλτίας, τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής, τον Ιππικό Σύλλογο Νιγρίτας, την Φιλαρμονική Τερπνής και το Αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας για την άψογη συνεργασία
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο για την δωρεά των υλικών της λαμπαδηδρομίας , τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για την παραχώρηση της μικροφωνικής του εγκατάστασης , τους μουσικούς Ζαρίμπα Παναγιώτη, Γκαζέπη Απόστολο και Δρούγγο Νίκο για την αφιλοκερδώς συμμετοχή τους και το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης για την άψογη εμφάνισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: