Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

"Το μυστικό στα μάτια της"

«El secreto de jus ojos»
Σκηνοθεσία: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Από το μυθιστόρημα του EduardoSacheri «La pregunta de sus ojos».
Ηθοποιοί: Ρικάρντο Νταρίν, Σολεδάδ Βιλαμίλ, Πάμπλο Ράγκο, Χαβιέ Γκοντίνο, Γκιγέρμο Φρανκέλα Χώρα παραγωγής: Argentina | Spain

Το Secret in their eyes είναι το έργο που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και έρχεται να μας εκπλήξει
καθώς πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο Αστυνομικό Θρίλερ με συνεχείς ανατροπές.
Ο Benjamin Esposito είναι πλέον συνταξιούχος και η καριέρα του ως δικαστικός επιμελητής έχει τελειώσει.
Αιώνια ερωτευμένος με την αφεντικίνα του και αθεράπευτα ρομαντικός, προσπαθεί να βρει κάτι που θα τον εξιτάρει στις ελεύθερες ώρες του.
Αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο που στηρίζεται σε μια υπόθεση με την οποία άρχισε να ασχολείται πριν από20 χρόνια και συνεχίζει να τον στοιχειώνει μεχρι και σήμερα.
Το 1974 μια νέα και όμορφη κοπέλα βιάζεται και δολοφονείται στο σπίτι της ενώ ο σύζυγος της απουσιάζει.
Ενώ κοιτούσε παλιά album της κοπέλας ο Esposito ενστικτωδώς νιώθει ότι βρήκε τον δολοφόνο.
Η αναζήτηση του δολοφόνου οδηγούσε τον Esposito σε μια προσωπική εμμονή παρασύροντας μαζί του τον έξοχο αλλά αναξιόπιστο - αλκοολικό συνάδελφό και φίλο του.
Όπως εξελίσσεται η υπόθεση αναπτύσσεται μια «ιδιαίτερη» σχέση μεταξύ εκείνου κ της υπεύθυνης του, καθώς ενώ αρχικά κριτίκαρε την εμμονή του Esposito εν τέλει τον βοήθησε με την υπόθεση. Παρά την αφοσίωσή τους στην υπόθεση,αδέξιοι χειρισμοί και πολιτικοί λόγοι αφήνουν την υπόθεση να γλιστρήσει από τα χέρια της δικαιοσύνης.
Παρόλα αυτά ψάχνοντας για το τέλος του βιβλίου του ο επίδοξος συγγραφέας ανακαλύπτει κάτι που θα τον κάνει να εξιλεωθεί για το παρελθόν και να αδράξει την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.
Αριστουργηματική ταινία, απλά!
Το γεγονός πως είναι Αργεντίνικη την καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς αν ήταν Αμερικάνικη θα χανόταν - σίγουρα - κάπου στη πορεία.
Δικαίως κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Καλογυρισμένη,αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμα και με χαμηλό Budget μπορείς να κάνεις"θαύματα" αν είσαι γνήσιο ταλέντο.
Εξαιρετικά πλάνα με αποκορύφωμα την πρώτη σκηνή στο τρένο, αλλά και την σκηνή του γηπέδου όπου η αναταραχή που επικρατεί στο γήπεδο αποδόθηκε με κάμερα στο χέρι. Μικρές λεπτομέρειες που όμως συνθέτουν το πάζλ μιας εξαιρετικής ταινίας σε όλα τα επίπεδα.
Σκηνοθεσία υποδειγματική, μουσικά άκρως ατμοσφαιρική, άρτιο σενάριο και ηθοποιοί που ξέρουν να μεταφέρουν τα συναισθήματά τους στον θεατή.
Για τους άπιστους να πούμε πως η ταινία βρέθηκε στην κορυφή του Box office στην Αργεντινή για 3 μήνες.
Για πόσες εγχώριες ταινίες μπορούμε να πούμε το ίδιο?!ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΩΡΑ20:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΩΡΑ20:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ»
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: