Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09.00 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην Α. Τούμπα, στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την Ιστορική μάχη στη θέση «Πλατανούδια» Τερπνής που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 κατά το Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο.
    Ακολούθως στην αίθουσα του Συλλόγου μας και ώρα 11.30 π.μ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Η ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα» του Νίκου Λ. Πασχαλούδη, το οποίο εξέδωσε ο Σύλλογός μας με την στήριξη φορέων και ιδιωτών του χωριού μας. Την παρουσίαση θα κάνουν οι Τερπνιώτες Στέφανος Πασχαλούδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Γιώργος Σ. Νούλης, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.
    Θα ακολουθήσει δεξίωση.
............................................................................................
               
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
    Με την ευκαιρία του εορτασμού της 99ης Επετείου της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής, η οποία διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, από 13 Φεβρουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου 2011, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α.
   Καλούνται οι Τερπνιώτες και φίλοι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.
    Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρειάστηκαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.
   Μέσα στον αγώνα της καθημερινότητας μπορούμε να «κλέψουμε» ένα δεκάλεπτο από τις ασχολίες μας , καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και να τρέξουμε στο ΑΧΕΠΑ ή σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο προσφέροντας λίγο από το αίμα μας.

ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ «ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ» ΤΕΡΠΝΗΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.



Για μία ακόμη φορά, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ας δώσουμε λίγο αίμα στη μνήμη ΑΥΤΩΝ που το έχασαν υπερασπιζόμενοι εμάς και γι΄ ΑΥΤΟΥΣ που το χρειάζονται περισσότερο από ΄μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: