Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΕΡΠΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 99η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ

Με κάθε επισημότητα γίορτασε σήμερα η Τερπνή την 99η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια.
Στο Ηρώον και στο χώρο της ιστορικής μάχης, εψάλει επιμνημόσυνος δέηση, υπέρ των πεσόντων, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο κ. Καλαϊτζή, τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Μωυσιάδη, τον εκπρόσωπο της βουλής κ. Λεονταρίδη, τον Ταξίαρχο της 10ης Ταξιαρχίας Σερρών, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Μπάγκαλα, τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Νιγρίτας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Νούλη ,εκ μέρους των αποδήμων Τερπνιωτών, και του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Παναγιώτης Χατζιαρόπουλος. Με πολύ παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Φεβρουαρίου 1913, αναδεικνύοντας τον ηρωϊσμό των ολιγάριθμων ελλήνων στρατιωτών που με τη βοήθεια των κατοίκων της Τερπνής κατατρόπωσαν τους πολυάριθμους βουλγάρους και τους απέτρεψαν να καταλάβουν τη Νιγρίτα και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο.

Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία του χωριού παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού και του
Νηπιαγωγείου Τερπνής, με τη συμμετοχή της υπέροχης Φιλαρμονικής Τερπνής.
Έγινε αισθητή φέτος η απουσία από την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου Τερπνής που πλέον δεν υπάρχει αλλά και στρατιωτικής μονάδος.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Βισαλτίας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος παρέθεσαν δεξίωση στην αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: