Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες στην Τερπνή. Χοροστατούντος του σεβαμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου τελέστηκε το πρωϊ η Θεία Λειτουργία και αγιασμός στον εορτάζοντα ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.


Ακολούθησε η θεμελίωση του Γηροκομείου Τερπνής στη θέση "Πεύκα", από τον ευεργέτη του χωριού μας Δημήτριο Αναστασιάδη. Ένα ακόμη μεγαλόπνοο έργο του κ. Αναστασιάδη, προσφορά στους κατοίκους της Τερπνής και όχι μόνον.
Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία 10 στρεμμάτων, ο Οίκος Φροντίδας Ηλικιωμένων θα κοσμεί σε 3 χρόνια ολόκληρη την περιοχή και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους απόμαχους της ζωής.
Όπως ο ίδιος ο κ Αναστασιάδης ανέφερε, θα είναι ενα σύγχρονο διόροφο κτίριο, δυναμικότητας 49 κλινών, με όλες τις προδιαγραφές και το απαραίτητο προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό κ.λ.π) για να φροντίζει τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.
Μία ακόμη μεγάλη προσφορά του κ. Αναστασιάδη προς τον τόπο του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια είναι πολύ λίγα για το μέγεθος της προσφοράς του.





Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας των Τριών Ιεραρχών στο χωριό με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Τερπνής και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ.κ Θεολόγου.
















Μετά το πέρας του Εσπερινού συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2012" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής στην αίθουσα δεξιώσεων της Κοινότητας Τερπνής κατά τις οποίες βραβεύτηκαν , όπως κάθε χρόνο, οι αριστεύσαντες μαθητές του Δημοτικού και Γυνασίου Τερπνής, καθώς επίσης και η ομάδα των μαθητών του Λυκείου Νιγρίτας με τους καθηγετές τους και τον Λυκειάρχη,  που διέπρεψε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 48 καλύτερα Λύκεια της χώρας. Την εκδήλωση διάνθισε με υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια ο μαθητής Γιάννης Μαυρομάτης συνοδεία του Λυκειάρχη Παναγιώτη Ζαρίμπα (βιολί) και Νίκου Τζιάνη (αρμόνιο).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε παιδιά; Το εγκαινιάσατε το γηροκομείο; Είστε απίστευτοι.